Στο νέο νόμο για το ΤΧΣ εμπεριέχεται εμβόλιμα και διάταξη που επανακαθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν τα νέα μέλη των ΔΣ των τραπεζών!

Σε απλά λόγια, με νέες διατάξεις που εισέρχονται, δίνεται τέλος στην αυστηρότητα των επιλογών τραπεζικών στελεχών που είχαν θέσει οι θεσμοί κατά την εποχή των μνημονίων, όταν οι ελληνικές τράπεζες λόγω κακοδιαχείρισης, απάτης, υπεξαιρέσεων και πρωτοφανών σκανδαλωδών δανειοδοτήσεων είχαν καταρρεύσει και απαξιωθεί!

Σήμερα λοιπόν, με πρόσχημα την δήθεν απαγκίστρωση από την «αποικιοκρατία» των θεσμών και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ελαστικοποιούνται τα κριτήρια προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή στα ΔΣ των τραπεζών, των φαντασμάτων του χθες!!!

Όλων εκείνων των πρώην υψηλόβαθμων τραπεζικών στελεχών που ενεπλάκησαν σε πλήθος παράνομων ρυθμίσεων, δανειοδοτήσεων και αναχρηματοδοτήσεων επιχειρήσεων, που τέλεσαν αλλεπάλληλες κακουργηματικές πράξεις εις βάρος των μετόχων, των ιδιωτών επενδυτών και του ελληνικού Δημοσίου!

Όλοι αυτοί που έτρωγαν χρόνια με χρυσά κουτάλια, είχαν φτιάξει στρατούς προνομιακών συνομιλητών στα πολιτικά κόμματα και στα ΜΜΕ και άρμεγαν τις τράπεζες για ίδιον όφελος, οδηγώντας τες στο χείλος του γκρεμού και την εθνική οικονομία στην χρεοκοπία!

Και μαζί τους διεφθαρμένοι και διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες που είχαν «χωθεί» στα ΔΣ ως επίλεκτα μέλη της επιχειρηματικής ζωής και μέσω της προνομιακής τους θέσης «έπαιρναν δουλειές», απευθείας αναθέσεις καταστημάτων, αγοραπωλησίες ακινήτων, ύποπτες – μη σύννομες χρηματοδοτήσεις, έκαναν ρουσφέτια, νταραβέρια, κατάχρηση εξουσίας, χτυπούσαν τον ανταγωνισμό και έδιναν θαλασσοδάνεια στους εαυτούς τους, που τα μετέτρεπαν σε βίλες στη Μύκονο, σαλέ στις Άλπεις, διαμερίσματα στο Λονδίνο και το Μανχάτταν, υπερπολυτελή σκάφη και αυτοκίνητα!

Όλος αυτός ο εμετικός συρφετός που κατέστρεψε το τραπεζικό σύστημα και διέλυσε την Ελλάδα οδηγώντας τη χώρα σε μνημόνια και την κοινωνία σε απόγνωση και απαξία, μεθοδεύει την επιστροφή του στα πράγματα, για να αρχίσει ξανά τα ίδια και τα ίδια!

Τα θλιβερά απομεινάρια του χθες δρομολογούν ηχηρό come back! Και κάνουν να προσομοιάζει το τραπεζικό και επιχειρηματικό σύστημα με ταινία τρόμου όπου τα ζόμπι επιστρέφουν ξανά…

Και διερωτώμαι: θα υποκύψουν τελικά SSM και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις πιέσεις και τις μεθοδεύσεις των φαντασμάτων του χθες για ηχηρή επάνοδο στην εξουσία του τραπεζικού συστήματος;

Και εν πάσει περιπτώσει, τι έχει να πει για όλα αυτά η Τράπεζα της Ελλάδος;

Και πότε εντέλει ο νόμος για το ΤΧΣ θα είναι έτοιμος να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή;

Ποιες παραγράφους άραγε γράφουν και σβήνουν οι κυβερνώντες;