Οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές άγγιξαν το υψηλότερο επίπεδό τους από τον Μάιο του 2022 στην αρχή της νέας εβδομάδας συναλλαγών, με το κλίμα της αγοράς να ενισχύεται από το περαιτέρω άνοιγμα της κινεζικής οικονομίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε 1% υψηλότερα, με τους περισσότερους κλάδους και τα περισσότερα μεγάλα χρηματιστήρια να βρίσκονται σε θετικό έδαφος. Οι μετοχές τεχνολογίας κατέγραψαν κέρδη, με άνοδο 3,5%, ακολουθούμενες από τις μετοχές των κατασκευών και των υλικών, με άνοδο 2,7%.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού διαπραγματεύθηκαν υψηλότερα κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς το Χονγκ Κονγκ και η ηπειρωτική Κίνα ξεκίνησαν να επιτρέπουν ξανά τα ταξίδια χωρίς καραντίνα το Σαββατοκύριακο που πέρασε.

Η κίνηση σηματοδότησε το τέλος της πολιτικής μηδενικού Covid19 που κράτησε ουσιαστικά τα σύνορα κλειστά για σχεδόν τρία χρόνια.

Στις αγορές ομολόγων, οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν, σε αντιστροφή μετά τις απότομες πτώσεις των προηγούμενων εβδομάδων.

Το 10ετές κρατικό ομόλογο αναφοράς της Γερμανίας αυξήθηκε κατά 4 μονάδες βάσης στο 2,252%.

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων του Αμειρκανικού Δημοσίου παρέμεινε αμετάβλητη στο 3,571%.

Το αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο γύρω στο 2,48% στα 75,60 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 80,58 δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 2,56% για την ημέρα.

Διαβάστε ακόμη: