Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, λαμβάνοντας ώθηση από την είδηση της επαναλειτουργίας των συνόρων της Κίνας, για πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια, ενισχύοντας τις προοπτικές για την αύξηση της ζήτησης καυσίμων στον μεγαλύτερο εισαγωγέα αργού στον κόσμο.

Τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό WTI σημείωσαν πτώση άνω του 8% την περασμένη εβδομάδα, τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση τους στην αρχή ενός έτους από το 2016, λόγω των ανησυχιών για την παγκόσμια ύφεση.

Σήμερα Δευτέρα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού διαπραγματεύονταν 3% υψηλότερα στα 75,97 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο του brent σημείωσε άνοδο 2,9% στα 80,82 δολάρια.

Επιπλέον, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό αυξήθηκαν κατά 0,7% στα 1.882,25 δολάρια/ουγγιά, ενώ το ευρώ/δολάριο διαπραγματευόταν 0,4% υψηλότερα στα 1,0684 δολάρια.

Πηγή: CNBC

Άνοιξε τα σύνορα η Κίνα

Το Πεκίνο κατήργησε τους συνοριακούς ελέγχους για την πανδημία την Κυριακή, ανοίγοντας τα σύνορα, που ήταν κλειστά από την έναρξη της πανδημίας COVID-19.

Αυτό είναι πιθανό να οδηγήσει σε ώθηση της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας, η οποία θα έχει ευρύτερο αντίκτυπο δεδομένης της σημασίας της Κίνας ως περιφερειακού μοχλού ανάπτυξης και ως βασικής αγοράς για τους εξαγωγείς της Ευρώπης.

Διαβάστε ακόμη: