Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Τα τρία τραπεζικά ορόσημα του Σεπτεμβρίου

-Ζυγίζει το κλίμα στις αγορές η κυβέρνηση – Εθνική Τράπεζα: Τι έδειξε η πορεία της μετοχής τον Αύγουστο ενόψει του placement – Attica Bank: Αντίστροφη μέτρηση για την Γενική Συνέλευση στις 3 Σεπτεμβρίου – Οι όροι της ΑΜΚ των 735 εκατ. ευρώ και οι νέες μετοχικές ισορροπίες – Τράπεζα Κύπρου: στις 23 Σεπτεμβρίου στο ταμπλό του Χ.Α. – Υπόσχεται μέρισα 50% από τα φετινά κέρδη

Η BCPartners με το ένα πόδι στην Ευρωλίγκα
– Υπέβαλε επίσημη οικονομική πρόταση – Η μία εκ των δύο που πέρασαν στον «τελικό» από την shortlist των 15 ενδιαφερομένων funds – Άνω του 1 δισ. η αποτίμηση της Ευρωλίγκας!
Σελ. 44-45

UNDERCOVER
Με υπουργική απόφαση του Κ. Χατζηδάκη παρατείνεται για έναν χρόνο η θητεία του Δ.Σ. της Επ. Κεφαλαιαγοράς ¤ Αμείλικτη ενδοοικογενειακή σύγκρουση μεταξύ κληρονόμων βρίσκεται σε εξέλιξη σε μία εκ των κορυφαίων ναυτιλιακών εταιριών της χώρας ¤ Ραγδαίες εξελίξεις από τις Ελεγκτικές Αρχές σχετικά με υπόθεση δύο προβεβλημένων του τζόγου, για ευρεία φοροδιαφυγή και ξέπλυμα διά μέσου αγοράς και ανέγερσης υπερπολυτελών ακινήτων ¤ «Χάλακ εναντίον Χάλακ» με φόντο τον έλεγχο της αεροπορικής εταιρίας Air Mediterranean

Η Ευρωπαία Εισαγγελέας στη χώρα μας, και «μπουκάρει» σε δύο υπουργεία
Θα εξετάσει όλες τις αναθέσεις μετά από επώνυμες καταγγελίες για διασπάθιση κοινοτικών κονδυλίων – Στο κάδρο και επιχειρηματικά συμφέροντα «υπεράνω υποψίας»!

Το «θαύμα» της «Μεγαλόχαρης»! Ποιος (ή ποια) μεσολάβησε, απευθείας ή μέσω αντιπροσώπου, να αλλάξει η ανάρτηση στις 14 Αυγούστου του Στέφ. Κασελάκη για την αγορά των γαλλικών Rafale και τη σύνδεση με μίζες στα εξοπλιστικά, και να αντικατασταθεί πέντε μέρες μετά με αναφορά στα αμερικανικά F35;
– Ποιος (ή ποια) ενοχλήθηκε; Ποια πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα αισθάνθηκαν ότι η καταγγελία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μίζες στα Rafale τα αγγίζει και τα απειλεί;

«Κόλπο α λα Τρ. Πειραιώς» με την Cenergy του Ομίλου Στασινόπουλου (placement 200 εκατ., bookbuilding, παραίτηση παλαιών μετόχων), ενώ παράλληλα συζητά με μεγάλη εισηγμένη την απόκτηση του κατασκευαστικού βραχίονα!
– Μια ακόμη επιβεβαίωση του Radar (με αποκαλυπτικό δημοσίευμα στις 27-2-2024), που από το 2020 έχει φέρει στο φως της δημοσιότητας όλα τα μεγάλα deals στο Χρηματιστήριο!


«Πυρ και μανία» με τον εμβληματικό διευθυντή της ναυαρχίδας της Κεντροδεξιάς παράταξης φέρεται να είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, πιθανόν λόγω… Τεμπών αλλά και «συντονισμού» της έρευνας για τις υποκλοπές!


Αμφιλεγόμενος βιομήχανος με στενές σχέσεις με την Εκκλησία, που τελεί υπό την προστασία «βαρόνου», παρέχει κάλυψη σε πρόσωπο με ανοιχτές υποθέσεις σε νησί της επικαιρότητας!


Δύο προβεβλημένοι εφοπλιστές των ανοικτών θαλασσών και της ακτοπλοΐας, βασικοί μέτοχοι ιστορικών αθηναϊκών ομάδων, αποτελούν τους νέους προνομιακούς συνομιλητές του Κυριάκου Μητσοτάκη!


Πρώην υπουργός «καρφώνει» τον προκάτοχο του -ο οποίος συνεχίζει σε άλλο υπουργείο- ως κομπιναδόρο, ότι έστηνε διαδικασίες, εξυπηρετούσε προνομιακούς φίλους και συμμετείχε αφανώς σε εταιρίες και επιχειρηματικά σχήματα!

+Art Business

  • Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Κουλιάμπιν στο Ηρώδειo
  • Η μετακυβιστική οπτική του κορυφαίου Λεζέ
  • Ο Κ. Ευαγγελάτος εκθέτει στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί το Σάββατο 31 Αυγούστου

Διαβάστε ακόμη: