Μια σημαντική ερμηνεύτρια της νέας γενιάς, η Μαρία Αναματερού, μας προσκαλεί την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022, στις 8.30 το βράδυ, στην Αίθουσα Διδασκαλίας Μουσικής Βιβλιοθήκης Σύλλογος οι Φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σ’ ένα μουσικό ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων, με επίκεντρο τη νέα της σειρά ψηφιακών singles με γενικό τίτλο «Τα τιμαλφή».

«Τα τιμαλφή» της Μαρίας Αναματερού, που κυκλοφορούν σε όλες τις πλατφόρμες από την FM Records,  είναι πολύτιμα τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών όπως των Μίκη Θεοδωράκη, Μίμη Πλέσσα, Γιώργου Ζαμπέτα και νεότερων όπως των Βασίλη Καζούλη, Μιχάλη Κουμπιού κ.ά.
«Τα τιμαλφή» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Οι ερμηνείες της Μαρίας Αναματερού διακρίνονται για τη δεξιοτεχνία, την εκφραστικότητά τους και μια ωριμότητα και κατανόηση διαφορετικών υφών. Το εκτενές ρεπερτόριο της απλώνεται, από την αιγαιοπελαγίτικη μουσική παράδοση έως στον κορσικανό Petru Guelfucci κι από τους Kansas και την Loreena McKennitt έως στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, καθώς σύγχρονοι Έλληνες συνθέτες έχουν γράψει ειδικά για τη φωνή της.

Συντελεστές

Θεολόγος Μιχελλής: μουσική επιμέλεια, βιολί

Αλέξανδρος Καψοκαβάδης: κιθάρα και λαούτο

Στέλιος Φραγκούς: πιάνο

Θεόδωρος Κουέλης: κόντρα μπάσο

Στέφανος Δορμπαράκης: κανονάκι