Την τροποποίηση του νόμου του 2010 βάσει του οποίου τα κριτήρια συμμετοχής στα ΔΣ των τραπεζών είχαν καταστεί εξαιρετικά αυστηρά επιθυμεί να προωθήσει η κυβέρνηση και για το λόγο αυτό βρίσκεται σε συζητήσεις με τους θεσμούς και τις αρμόδιες τραπεζικές αρχές (ΤτΕ, ΕΚΤ, SSM)!

Αξίζει να τονισθεί ότι κατά την εποχή της μεγάλης κρίσης, των μνημονίων και της κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος, τόσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όσο και ο εποπτικός μηχανισμός SSM, απαίτησαν να αυστηροποιηθούν τα κριτήρια συμμετοχής στα ΔΣ των τραπεζών προκειμένου να εξυγιανθεί το σύστημα και να απομακρυνθούν όλοι όσοι συμμετείχαν ή εμπλέκονταν στην καταστροφή του τραπεζικού συστήματος και κατ’ επέκταση της ελληνικής οικονομίας.

Σήμερα λοιπόν η κυβέρνηση επιδιώκει συνομιλώντας με τους θεσμούς να επαναφέρει τα χαλαρά κριτήρια, με απλά λόγια να ανοίξει και πάλι την πόρτα να συμμετάσχουν στα ΔΣ των τραπεζών τα θλιβερά απομεινάρια του χθες, οι πραγματικοί ένοχοι της καταστροφής της χώρας, των τραπεζών και της ένταξης στα μνημόνια!

Γιατί η αλήθεια είναι πως πριν οι θεσμοί κλείσουν ερμειτικά τις πόρτες των διοικήσεων των τραπεζών, έκαναν πάρτι ημέτεροι επιχειρηματίες, νταραβεριτζήδες, κομματόσκυλα, διαπλεκόμενοι, λαμόγια τραπεζίτες που λειτουργούσαν αποκλειστικά για το δικό τους συμφέρον και όχι των τραπεζών!

Εάν λοιπόν επανέλθει η νομοθεσία του χθες που μας οδήγησε στην παρακμή, θα γίνουμε αυτόπτες μάρτυρες επιστροφής στα ΔΣ των τραπεζών ότι πιο σάπιου έχει αναδείξει ο τόπος!

Αλίμονο αν επιστρέψει το τραπεζικό σύστημα στα χέρια αυτών που το κατέστρεψαν, που έκαναν προσωπικό παιχνίδι, που κατηγορήθηκαν για απιστία, υπεξαίρεση, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, σπάσιμο capital controls και τους οποίους η κυβέρνηση με νόμο έκτρωμα η συνταγματικότητα του οποίου κρίνεται από το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, βούτηξε στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ!

Αλίμονο αν επιστρέψουν και πάλι οι τραπεζίτες της αρπαχτής, οι ρουφιάνοι ακόμη και των προϊσταμένων τους, που δεν σεβάστηκαν ούτε αρρώστιες, ούτε θανάτους, ούτε τίποτα!

Αλίμονο αν επιστρέψουν στα ΔΣ των τραπεζών νταραβεριτζήδες ρουσφετολόγοι, κομματόσκυλα – τοποτηρητές και επιχειρηματίες που αποκλειστικά θα αποσκοπούν πως με επιρροή και παρέμβαση θα δανειοδοτούνται οι εταιρίες τους προνομιακά και στη συνέχεια θα βγάζουν τα λεφτά στο εξωτερικό, στην Ελβετία και τα Virgin Islands και στη συνέχεια θα αγοράζουν βίλες στη Μύκονο, σαλέ στο Σεν Μόριτς, κότερα και διαμερίσματα στο Λονδίνο και το Μανχάτταν!

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία: η αλλαγή του νόμου θα σηματοδοτήσει την επιστροφή του χθες στο τραπεζικό σύστημα και θα δικαιώσει τους πραγματικούς ενόχους της καταστροφής της χώρας!