H Nέα Δημοκρατία προχωρά προς τις ευρωεκλογές με την σταθερά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολιτικά κυρίαρχος έναντι των άλλων πολιτικών αρχηγών.

Όμως, η φθορά της κυβέρνησης είναι μεγάλη σε πολλά μέτωπα.

Τα Τέμπη, όπως λένε οι δημοσκόποι, έχουν κάνει ιδιαίτερη ζημιά στην αξιοπιστία της κυβέρνησης που πλέον χρειάζεται να «εφεύρει» μία Ιφιγένεια για να καθησυχαστεί το πλήθος.

Η ομιλία της Καρυστιανού στην ευρωβουλή έχει δώσει δημοσιότητα στο δυστύχημα και τώρα η Κομισιόν ισχυρίζεται ότι αρμόδιες επιτροπές της θα ψάξουν και θα πιέσουν για την αποκάλυψη των πραγματικών ενόχων.

Ασφαλώς δεν συζητιέται – παρόλο που έχει προταθεί- να συμφωνήσει η ΝΔ στην θυσία του Κώστα Καραμανλή του Junior μέσω μιας προανακριτικής επιτροπής.

Το θέμα θεωρεί το Μαξίμου ότι όσο περνάει ο καιρός θα χάνεται από τη δημοσιότητα παρά τις όποιες εξάρσεις κοντά στην επέτειο του δυστυχήματος.

Άλλωστε, αυτή τη στιγμή στο προσκήνιο έχουν έρθει οι εταιρείες του Στέφανου Κασσελάκη και κατά πόσο ήταν σύννομες όλες οι κινήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τις εταιρείες αυτές.

Βέβαια το φανταρικό του Κασσελάκη – το οποίο το έχει κάνει reality show- σώζει προς στιγμή το πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από το να δώσει πραγματικές απαντήσεις.

Όμως, όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανέβει στις μετρήσεις, έχει κατοχυρώσει και πάλι την δεύτερη θέση.

Μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν πού οφείλεται αυτό.

Κάτι ότι η εσωκομματική αντιπολίτευση του Κασσελάκη έχει ηρεμήσει μέχρι τις εκλογές κάτι ότι δεν έχει συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία που συνήθως είναι επεισοδιακή κάτι η Θήβα και τα πρωινάδικα που κάλυψαν μέρες το φανταρικό του Κασσελάκη έχει δημιουργήσει μία θετική διάθεση των ψηφοφόρων.

Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ καταρρέει και αυτό φαίνεται προς τα έξω.

Ενώ είχε εξασφαλίσει την δεύτερη θέση, οι διενέξεις του Ανδρουλάκη με στελέχη του κόμματος και οι κακές επιλογές σε κρίσιμα μέτωπα όπως τα πανεπιστήμια δημιούργησαν δυσαρέσκεια και αποσυσπείρωση.

Το επόμενο διάστημα θα δούμε να εξελίσσεται και ένα μέτωπο μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ανδρουλάκη να πιέζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει εξηγήσεις για τις εταιρείες του, το οποίο είναι και το τρωτό του σημείο.

Διαβάστε ακόμη: