Έχετε ζήσει ποτέ σε κάποιο «αλλόκοτο» σπίτι; Τα σπίτια μας είναι συνηθισμένα και είναι φτιαγμένα από μπετό και τούβλα. Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα που είναι τελείως διαφορετικά και ξεπερνάνε την φαντασία.

Πάρτε μία γεύση..

1. Το γυάλινο σπίτι, Τόκιο

Το μοντέρνο διαφανές γυάλινο σπίτι στο Τόκιο | To blog της PRISMA

Το αποκαλούν «House NA,» αυτό το γυάλινο σπίτι σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Sou Fujimoto ο οποίος ήθελε να του δώσει την αίσθηση του φυσικού φωτός γι αυτό και το πήγε σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Βρίσκεται σε έναν πυκνοκατοικημένο δρόμο στο Τόκιο, στην Ιαπωνία, το μόνο πράγμα που του λείπει είναι η προστασία της ιδιωτικότητας. Το σπίτι 94,91 τετραγωνικών μέτρων, περίπου, χτίστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζει με δέντρο αλλά με πατώματα.

 

2. Σπίτι – καταρράκτης

Δεν υπήρχε αρκετή γη για να χτίσει ένα πλήρες σπίτι σε αυτό το αγροτεμάχιο, και έτσι ο αρχιτέκτονας σχεδίασε ένα σπίτι με ενεργό καταρράκτη στο χώρο του ξενοδοχείου. Βρίσκεται στην περιοχή Bear Run στην Πενσυλβάνια. Είναι πραγματικά αξιοπρόσεκτο!

 

3. Keret, Το πιο στενό σπίτι του κόσμου

Youropia - Το πιο στενό σπίτι του κόσμου!

Οι διαστάσεις του είναι από 92 x 152, όπως θα παρατηρήσετε είναι πολύ στενό και είναι «σφηνωμένο» ανάμεσα σε δύο πολυκατοικίες.

 

4. Boeing 727 Ξενοδοχείο, στην Κόστα Ρίκα

727 Fuselage Home - Luxury Suite In A Boeing

Στην αρχή ήταν ένα κανονικό αεροπλάνο που έκανε δρομολόγια από την Νότια Αφρική στην Κολομβία, αλλά στο τέλος της καριέρας του, κατέληξε στο αεροδρόμιο του Σαν Χοσέ. Αγοράστηκε για $ 2.000, ανακυκλώθηκε και δημιουργήθηκε ένα καταπληκτικό σπίτι που βρίσκεται στην Κόστα Ρίκα.

Τα υπνοδωμάτια διαθέτουν επική θέα στον ωκεανό και τους γύρω κήπους. Κόστισε $ 4000 για να μεταφερθεί το αεροπλάνο στην Κόστα Ρίκα, και ακόμη $ 24.000 δαπανήθηκαν σε ανακαινίσεις ώστε να νιώσουν οι πελάτες σαν το σπίτι τους.

 

5. Σπίτι Χόπιτ, Ουαλία

Αυτό το σπίτι φτιάχτηκε από έναν φωτογράφο. Με λίγη βοήθεια από τον πατέρα ο οποίος ήταν δικηγόρος ήταν σε θέση να χτίσει αυτό το σπίτι, χρησιμοποιώντας όλα τα φυσικά υλικά με μόνο $ 5.200. Στόχος του ήταν να δημιουργήσει ένα ζωντανό χώρο που μοιάζει με την ταινία Lord of the Rings για αυτόν και την οικογένειά του. Μέσα σε 4 μόλις μήνες, το όνειρο έγινε πραγματικότητα.

 

6. Πύργος του ρολογιού, Μπρούκλιν

Το διαμέρισμα σε παλιό πύργο ρολογιού, με πανοραμική θέα της Νέας Υόρκης [εικόνες] | ΚΟΣΜΟΣ | iefimerida.gr

Αυτό είναι ένα μοναδικό, και ακριβό διαμέρισμα που βρίσκεται στην κορυφή του Clock Tower κτίριο στο Μπρούκλιν. Το 650.321 τετραγωνικών, περίπου, ρετιρέ, έχει θέα από τις περιοχές Manhattan, Brooklyn και Queens καθώς επίσης προσφέρει ένα μέρος εκπληκτικής θέα από την πόλη της Νέας Υόρκης. Αν σας ενδιαφέρει και σας περισσεύουν $ 18 εκατομμύρια δολάρια μπορείτε να το αγοράσετε.

 

7. Σπίτι – Flintstones

Το σπίτι των Flintstones υπάρχει και είναι μαγικό (ΦΩΤΟ)

Βρίσκεται στο Μαλιμπού, στην Καλιφόρνια, αυτό το σπίτι είναι YABBA-Dabba-SWEEETT !!!

 

8. Slide House, Ιαπωνία

Unusual Slide House in Japan | Bored Panda

Μπορεί να φαίνεται ένα συνηθισμένο μοντέρνο σπίτι, 157,94 τετραγωνικών, περίπου, μέτρων το εσωτερικό του όμως θα σας αλλάξει την γνώμη.

 

9. Σπίτι – Κροκόδειλος

 

Τα πιο τρελά σπίτια του κόσμου: Σε σχήμα παπουτσιού, τουαλέτας και κροκόδειλου [εικόνες] | ΚΟΣΜΟΣ | iefimerida.gr

10. Σπίτι – Σκουπιδοτενεκές

Σκουπίδια ενός ανθρώπου είναι θησαυρός! Αυτό το παλιό ρητό είχε ένας άνδρας και το πήγε σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Ο Gregory Kloehn είναι σχεδιαστής από την Καλιφόρνια ο οποίος μετέτρεψε ένα παλιό κάδο σκουπιδιών σε σπίτι, στο Μπρούκλιν. Θα μπορούσε να νομίσει κανείς πως μέσα θα μοιάζει «χωματερή» αλλά όχι, έχει όλα τα απαραίτητα για να ζήσει όπως κάθε διαμέρισμα. Διαθέτει ένα φούρνο μικροκυμάτων, μίνι-κουζίνα, λίγο χώρο αποθήκευσης, ακόμη και μία μικροσκοπική τουαλέτα!

 

11. Σπίτι πάνω σε βράχο

Τα 6 μικρότερα σπίτια του κόσμου | Spitogatos Blog

Ποιος χρειάζεται ένα ολόκληρο νησί, όταν μπορεί να χτίσει στην κορυφή ενός βράχου;! Αυτό το μοναδικό σπίτι βρίσκεται στη Σερβία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.