Ο74χρονος Bernard Jean Étienne Arnault είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, με περιουσία που εκτιμάται σε 173 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg. Ιδιοκτήτης άνω των δώδεκα εμπορικών σημάτων πολυτελείας, συμπεριλαμβανομένων των Champagne Moët & Chandon, Christian Dior, Marc Jacobs, TAG Heuer, Tiffany & Co. και Sephora, ο Arnault κατέχει πολλαπλά περιουσιακά στοιχεία τεράστιας οικονομικής απήχησης.

Η πρώτη του μάρκα: Christian Dior

Αφού εντάχθηκε στο εργατικό δυναμικό της εταιρείας που ίδρυσε ο πατέρας του, ο Bernard Arnault επένδυσε το μεγαλύτερο μέρος της οικογενειακής του περιουσίας στην εταιρεία Financière Agache τη δεκαετία του 1980. Χάρη σε ένα δάνειο από τον χρηματοδότη Lazard, αγόρασε την Boussac, τότε μητρική εταιρεία της Christian Dior. Το 1987, ο νεαρός Arnault, 38 ετών τότε, έγινε εκτελεστικός πρόεδρος της Christian Dior SA και τέσσερα χρόνια αργότερα συγχώνευσε τα αρώματα με την υψηλή ραπτική. Τότε γεννήθηκε ο όμιλος LVMH με τη Moët & Chandon και τη Hennessy.

Από την εποχή του Christian Dior, το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων του Bernard Arnault έχει αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό, που πλέον κατέχει περισσότερες από 70 μάρκες πολυτελείας.

Ιδιωτικό νησί

Για τους… υπερπλούσιους, οι ψυχαγωγικές δαπάνες δεν αποτελούν πρόβλημα. Ο πρόεδρος του ομίλου LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton είναι ιδιοκτήτης του νησιού Indigo Island μήκους 54 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του The Bahamas Investor, διαθέτει αρκετές βίλες στην κορυφή του λόφου, παρθένες παραλίες και μια μικρή μαρίνα.

“Αν και μπορεί να φαίνεται ότι ορισμένες από αυτές τις νησιωτικές ιδιοκτησίες είναι ρουστίκ ή συνηθισμένες, μπορείτε να περιμένετε το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας, ιδιωτικότητας και αποκλειστικότητας, με σύγχρονες και εξατομικευμένες ανέσεις για αυτά τα άτομα, τις οικογένειές τους και τους φίλους τους”, δήλωσε ο Mykolas Rambus, διευθύνων σύμβουλος της Wealth-X, μιας εταιρείας ακινήτων που πωλεί υπερπολυτελή ακίνητα.

Ένα πολυτελές κελάρι κρασιών

Ενώ πολλοί εκατομμυριούχοι αρκούνται σε μια οικογενειακή κάβα και σε μερικές ανεκτίμητες φιάλες, ο Bernard Arnault κατέχει 28 μάρκες κρασιών και αλκοολούχων ποτών. Δεν κατέχει απλά έναν αριθμό φιαλών, αλλά το σύνολο των εμπορικών σημάτων, τα οποία είναι: Ao Yun, Ardbeg, Belvedere, Bodega Numanthia, Cape Mentelle, Chandon και Chandon Αργεντινής, Αυστραλίας, Βραζιλίας, Καλιφόρνιας, Κίνας και Ινδίας και επιπλέον, Château Cheval Blanc, Château d’Yquem, Cheval des Andes, Clos des Lambrays, Clos19, Cloudy Bay, Dom Pérignon, Glenmorangie, Hennessy, Krug, Mercier, Moët & Chandon, Newton Vineyard, Ruinart, Terrazas de los Andes και Veuve Clicquot.

Σκάφη

Ο Bernard Arnault είναι λάτρης των γιοτ και το 2008 αποφάσισε ότι θα ήταν καλή ιδέα να αγοράσει μια από τις κορυφαίες εταιρείες κατασκευής θαλάσσιων οχημάτων στον κόσμο. Έγινε ιδιοκτήτης της Royal Van Lent και μιας άλλης εταιρείας, της Princess Yachts International, οι οποίες μαζί αποτιμούνται περίπου στα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Ιδιοκτήτης δύο κατασκευαστικών εταιρειών, ο Arnault έχει στην κατοχή του το πολυτελές γιοτ Symphony, το οποίο συγκαταλέγεται στα 100 κορυφαία πολυτελή γιοτ στον κόσμο. Σύμφωνα με το Lifestyle Asia, μπορεί να μεταφέρει 36 επιβάτες “και είναι το πρώτο σκάφος της εταιρείας, που ξεπερνά τα 100 μέτρα”. Είναι φιλικό προς το περιβάλλον και διαθέτει, μεταξύ άλλων, ελικοδρόμιο, τραπεζαρία 20 ατόμων, υπερπολυτελές τζακούζι, αίθουσα για πάρτυ, χώρο για γκολφ, κινηματογράφο και ιδιωτικά γραφεία.

Ο Arnault ήταν ο ιδιοκτήτης του Amadeus, ενός υπερ-γιοτ στο οποίο είχε φιλοξενήσει μεταξύ άλλων τον Tony Blair, τον πρώην πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και πολλές διασημότητες. Το πούλησε το 2015.

Πολυτελή ξενοδοχεία

Ο Bernard Arnault είναι και ιδιοκτήτης των πολυτελών ξενοδοχείων Cheval Blanc και Belmond, ενώ και τα δύο, εκτός από τα ονειρεμένα δωμάτια, διαθέτουν μπουτίκ των δικών τους brands, για τους απαιτητικούς πελάτες. Η LVMH διαθέτει επίσης περισσότερα από 40 ξενοδοχειακά καταλύματα σε περισσότερες από 20 χώρες.

Η κύρια οικία του

Ενώ οι πλούσιοι και διάσημοι κάνουν διακοπές στο Σεν Τροπέ, ο Bernard Arnault διαθέτει ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπίτια στο γαλλικό θέρετρο. Το ακίνητο βλέπει προς τη θάλασσα και διαθέτει ξεχωριστά μίνι εξοχικά για όλο το προσωπικό του.

Σήμερα, τα πέντε παιδιά του Bernard Arnault (από δύο γάμους) κατέχουν στρατηγικές θέσεις στις εταιρείες του και φημολογείται ότι ο κύριος κληρονόμος του είναι ο Antoine Arnault.

Διαβάστε ακόμη: