Η παρουσίαση των νέων iPhone αποτέλεσε τον πυρήνα της καθιερωμένης φθινοπωρινής εκδήλωσης της Apple, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης.

Tο σόου είχε κεντρικό οικοδεσπότη τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, τον Τιμ Κουκ, απευθείας από τα κεντρικά της Apple, στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας.

ihpone-main

Μάλιστα, ο τίτλος της φετινής εκδήλωσης έφερε τον τίτλο «California Streaming», σαν μια παραλλαγή του πασίγνωστου φολκ-ροκ χιτ «California Dreamin’».

Στον πρόλογό του ο Τιμ Κουκ αναφέρθηκε σε συναρπαστικά νέα δεδομένα για τη συνδρομητική πλατφόρμα ψυχαγωγικού περιεχομένου, το Apple TV+. Το οποίο εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα φιλμ και σειρές, με πρώτης γραμμής αστέρες, όπως ο Τομ Χανκς, η Τζένιφερ Άνιστον, η Ρις Γουίδερσπουν κ.α.

Στη συνέχεια, ο Κουκ πέρασε στην παρουσίαση των νέων iPad (iPad 15 και iPad Mini), για τα οποία ανακοίνωσε ότι η Apple είναι υπερήφανη, διότι η δημοτικότητα των συσκευών καλπάζει. Μόνο την προηγούμενη χρονιά, σημειώθηκε αύξηση 40% στις πωλήσεις όλων των μοντέλων iPad παγκοσμίως. Όπως είναι φυσικό, τα νέα μοντέλα είναι βελτιωμένα σε ταχύτητα επεξεργασίας δεδομένων και λειτουργιών, πιστότητα γραφικών κ.λπ.

Apple: Τα νεα ipad

Τα νέα iPad, με οθόνη τεχνολογίας Retina μεγέθους 10,2 ιντσών, είναι ήδη διαθέσιμα για παραγγελίες σε τιμές που ξεκινούν από 329 δολάρια στις ΗΠΑ. Στα καταστήματα θα βρίσκονται από την ερχόμενη εβδομάδα.

ipad_mini

Σε ό,τι αφορά στο iPad Mini, η Apple προχώρησε σε μια ολική επανασχεδίαση και ανανέωση, με αποτέλεσμα το νέο τάμπλετ -καλύπτοντας την απόσταση ανάμεσα στο iPad και το iPhone- είναι εντυπωσιακά πιο ισχυρό από το προηγούμενο μοντέλο, έως και κατά 80%. Με δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυο 5G κάμερες υψηλής ευκρίνειας 12 Megapixel για οπίσθια και εμπρόσθια λήψη (selfie), ηχοσύστημα υψηλής πιστότητας, ενώ θα διατίθεται σε 4 αποχρώσεις. Η τιμή του (στις ΗΠΑ) ξεκινά από 499 δολ.

Στη συνέχεια, ο Τιμ Κουκ ανακοίνωσε τα νέα Apple Watch της σειράς 7. 

iwatch1

Το καινούργιο wearable της Apple φέρει σημαντικές βελτιώσεις στο εσωτερικό του, με δυνατότητα ταχύτερης απόδοσης, ενώ εξωτερικά ξεχωρίζει η ανασχεδιασμένη οθόνη. Η επιφάνειά της διευρύνθηκε κατά 20% σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Η φωτεινότητα έχει αυξηθεί και αυτή, σε 70%.

watch_3

Η 7η γενιά του Apple Watch περιλαμβάνει μια νέα λειτουργία ειδικά για ποδηλάτες (αυτόματη εκκίνηση της άσκησης, ανίχνευση πτώσης και ενεργοποίηση μηνύματος SOS σε περίπτωση ανάγκης) κ.α.

Ειδικό μοντέλο από τον HERMES 

Εντύπωση προκάλεσε η εισαγωγή ενός ειδικά φινιρισμένου μοντέλου από τον φημισμένο σχεδιαστικό οίκο Hermes. Τα νέα Apple Watch 7 θα διατίθενται -σε μερικές εβδομάδες- στην τιμή των 399 δολαρίων.

Ακολούθησε η παρουσίαση του νέου iPhone 13 και του iPhone Mini.

iphone_3

Με κωδικό iPhone 13 (και όχι iPhone 14 όπως φημολογούνταν, καθώς κάποιοι υπέθεταν ότι η Apple θα απέφευγε τον κατεξοχήν «γρουσούζικο» αριθμό), η νέα εκδοχή του αρχέτυπου smartphone, εξωτερικά δείχνει σχεδόν ίδια με την προηγούμενη. Ωστόσο, υπάρχουν πολύ σημαντικές αλλαγές, στα ηλεκτρονικά του εντόσθια. Ο επεξεργαστής είναι πλέον ο Α15 Bionic, 6πυρηνος ο οποίος περιλαμβάνει 15 δισ. μεμονωμένους ημιαγωγούς. Το αποτέλεσμα είναι ότι έχει τη δυνατότητα να εκτελεί 15,8 τρισεκατομμύρια λειτουργίες ανά δευτερόλεπτο.

iphone_6

Η Apple βελτίωσε ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες εικονοληψίας του iPhone, τόσο σε ακίνητη όσο και κινούμενη εικόνα. Το iPhone 13 είναι εφοδιασμένο με δύο κάμερες ανάλυσης 12 Megapixel, ενώ έχει ενσωματωθεί το σύστημα σταθεροποίησης εικόνας από την περσινή ναυαρχίδα, το iPhone 12 Pro Max. Στη λειτουργία βίντεο, προστέθηκε η λειτουργία Cinematic, ώστε το επίπεδο λήψης να φτάσει σε επίπεδα επαγγελματικής βιντεοσκόπησης.

pro_4

H τιμολογιακή πολιτική της Apple για το νέο iPhone 13 διέψευσε τις «Κασσάνδρες» περί ακρίβειας. Το Mini ξεκινά από 699 δολ. στις ΗΠΑ, με χωρητικότητα αποθήκευσης δεδομένων στο σκληρό δίσκο της συσκευής από 128 έως 512 Gigabyte.

iPhone 13 Max και Max Pro

Σχετικά με το iPhone 13 Max και Max Pro, οι βελτιώσεις εστιάζονται στο εντελώς νέο σύστημα των τριών καμερών. Με έναν τηλεφακό 77 χιλιοστών, έναν ευρυγώνιο και έναν υπερευρυγώνιο, η εικονοληψία με τα κορυφαία μοντέλα του iPhone 13 διαφημίζεται από την Apple σαν εντελώς ασυναγώνιστη. Πολύ σημαντικό, είναι ότι όλες οι κάμερες ενισχύονται από το σύστημα νυχτερινής λήψης, το οποίο βελτιστοποιεί την ποιότητα της εικόνας υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Επιπλέον, υπάρχει και το σύστημα Pro Motion, το οποίο εξομαλύνει την κινούμενη εικόνα, εξαλείφοντας το γνωστό φαινόμενο των pixel σε βίντεο.

I_Phone_13