Μέσα στο 2023 θα γίνει διαθέσιμο το Unicode 15.0 σε όλα τα iPhones, κάτι το οποίο θα φέρει μαζί του 21 νέα emojis. Η συγκεκριμένη είδηση δεν είναι καθόλου ελάσσονος σημασίας, καθώς κάθε emoji κρύβει από πίσω του μια τεράστια φιλοσοφία, που έχει να κάνει και με το #1 πρόταγμα της εποχής μας: τη συμπερίληψη.

Ποιος τα emojis μας κυβερνά

Το Unicode Consortium, που αποφασίζει ποια νέα emojis γίνονται διαθέσιμα για χρήση στις ηλεκτρονικές συσκευές μας, αποτελεί μια μη-κερδοσκοπική εταιρεία, που είναι υπεύθυνη για τις ενημερώσεις του διεθνούς προτύπου Unicode, το οποίο στοχεύει στην κωδικοποίηση όλων των συστημάτων γραφής που χρησιμοποιούνται στον πλανήτη (ώστε να γίνεται δυνατή η αποθήκευση -στη μνήμη ενός υπολογιστή- γραπτού κειμένου όλων των γλωσσών), των συμβόλων των επιστημών, αλλά και των emojis.

Με το που η λίστα με τα θέματα των νέων emojis εγκριθεί από το Unicode Consortium, μπαίνουν στο παιχνίδι οι developers, που χρησιμοποιούν την κωδικοποίηση της μη-κερδοσκοπικής εταιρείας για να δημιουργήσουν τα emojis που στη συνέχεια θα γίνουν διαθέσιμα σε εμάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογα με το περιβάλλον που χρησιμοποιούμε (iOSAndroid), η εικόνα των emojis ενδέχεται να διαφέρει ή κάποια emojis να μην μπορούν καν να εμφανιστούν σωστά.

Το τελευταίο update είχε γίνει το 2021

Το Unicode 14.0 είχε δει το φως το αληθινό στα τέλη του 2021, γι’ αυτό και πλέον έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα αναμονής για το τι θα φέρει η επόμενη έκδοσή του, που έχει ήδη πάρει μία αναβολή, για λόγους που συνδέονται με την πανδημία.

Εκείνη η εκδοχή μας είχε χαρίσει 37 προσθήκες, ανάμεσα στις οποίες ένα πρόσωπο που έλιωνε, ένα smiley που συγκρατούσε τα δάκρυά του, δύο χεράκια που σχημάτιζαν μια καρδιά, μια φωλιά με αβγά και ένα τρολ.

Τα νέα emojis του 2023

Στις προσθήκες που αναμένονται περιλαμβάνεται ένα πρόσωπο που τρέμει, κάποιες καρδιές σε νέες αποχρώσειςχεράκια που σπρώχνουν προς τα δεξιά ή τα αριστερά, μια αμερικανική έλαφος, μια χήνα, ένας γάιδαρος, ένα μαύρο πουλί, μια τσούχτρα, ένα λευκό φτερό, ένας ανεμιστήρας, ένα φασολάκι, ένα τζίντζερ, μια φλογέρα, μια μαράκα, μια χτένα και, επιτέλους, ένα σύμβολο του Σιχισμού.

Διαβάστε ακόμη: