Μόλις την περασμένη Πέμπτη, ένα ποσοστό της εισηγμένης εταιρείας πληροφορικής Epsilon Net, πέρασε στην Εθνική τράπεζα, ενώ υπάρχει οψιόν και για ένα ακόμα ποσοστό εντός της επόμενης τριετίας.

Όταν ανακοινώθηκε προ ολίγων μηνών το συγκεκριμένο deal, πολλοί απόρησαν και άλλοι το θεώρησαν άστοχη κίνηση, μη διαβλέποντας τα αμοιβαία οφέλη των δύο πλευρών, αλλά και την νέα τάση που σε άλλες αγορές, αποτελεί ήδη γεγονός, όχι μόνο συνηθισμένο, αλλά απαραίτητο για τους μεγάλους χρηματοπιστωτικούς και όχι μόνο ομίλους.

Πανίσχυροι εμπορικοί όμιλοι, προκειμένου να έχουν ει δυνατόν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη από την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η ψηφιακή εποχή, προχωρούν σε συνεργασίες ή και σε εξαγορές εταιρειών του κλάδου Πληροφορικής.

Απλώς, στην Ελλάδα, όπου όλα σχεδόν έρχονται με καθυστέρηση, μόλις τώρα βλέπουμε την αρχή επικείμενων εξελίξεων προς την ίδια ή παρόμοια κατεύθυνση.

Κομβικό ρόλο στις εξελίξεις αυτές διαδραματίζουν τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς ο προορισμός τους έχει προσδιοριστεί να ενισχύσει τέτοιου είδους συνεργασίες, οι οποίες εκκινούν από τα πιο απλά συστήματα ηλεκτρονικών εφαρμογών και καταλήγουν σε θέματα ασφάλειας συστημάτων πληρωμών και συναλλαγών εν γένει, όπως και θεμάτων κυβερνοασφάλειας.

Κατά τις πληροφορίες, βρίσκονται σε εξέλιξη αρκετές συζητήσεις, όχι μόνο τραπεζών με εταιρείες πληροφορικής, αλλά και μεγάλων εμπορικών αλυσίδων, εταιρειών τηλεπικοινωνιών, φαρμακευτικών εταιρειών, στοιχηματικών εταιρειών, ακόμα και εταιρειών μικρότερου των προαναφερομένων μεγεθών.

Διαβάστε περισσότερα