Απόφαση-κόλαφος για τον Πέτρο Φιλιππίδη. Τα τηλεοπτικά κανάλια με κοινή απόφασή τους «διαγράφουν» τον ηθοποιό από την ταινιοθήκη τους και δεν πρόκειται να ξαναπροβάλλουν παραγωγή στην οποία ο ίδιος συμμετέχει.

Τηλεοπτικές σειρές στις οποίες έχει παίξει παύουν να προβάλλονται σε επανάληψη, ενώ την ίδια μοίρα έχουν και οι ταινίες και οι θεατρικές παραστάσεις στις οποίες ο ηθοποιός έχει αποτελέσει κομμάτι.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει πρωταγωνιστήσει σε μερικές από τις πλέον επιτυχημένες και χιλιοπαιγμένες ελληνικές σειρές που δεν έπαψαν ποτέ να καλύπτουν μέρος του προγράμματος των ελληνικών καναλιών.

Παρόλα αυτά, η απόφαση είναι οριστική και η ελληνική τηλεόραση τον «διαγράφει» απ’ τα τεφτέρια της, μέχρι τουλάχιστον να εκδικαστεί η υπόθεσή του.

Ωστόσο αυτό έχει μια συνέπεια και για όλους όσοι συμμετείχαν σε κάθε είδους παραγωγή (θεατρική, κινηματογραφική, τηλεοπτική) στις οποίες είχε πάρει μέρος ο Πέτρος Φιλιππίδης, διότι από τις επαναλήψεις, αποδίδονταν πνευματικά δικαιώματα, τα οποία στο εξής τα χάνουν.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης σε συνεννόηση με τη γυναίκα του και τον δικηγόρο του, περνάει στην… αντεπίθεση όσον αφορά την υπόθεση που κατηγορείται.

Θυμίζουμε, ότι ο γνωστός ηθοποιός βρίσκεται στις φυλακές της Τρίπολης, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, με τις κατηγορίες ενός βιασμού και απόπειρας άλλων δύο.

Το προηγούμενο διάστημα κατέθεσαν και τα τρία φερόμενα θύματα του ηθοποιού, ενώ από το ανακριτικό γραφείο έχουν περάσει και μάρτυρες για την υπόθεση.

Πληροφορίες για περισσότερες καταγγελίες

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν πληροφορίες για την ύπαρξη και άλλων περιπτώσεων -«ενεργών» χρονικά αδικημάτων- που περιγράφουν κακοποιητικές συμπεριφορές του ηθοποιού, αλλά μέχρι τώρα ανέμεναν την εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς διστάζουν να φτάσουν στη Δικαιοσύνη.

Σημειώνεται ότι η μία από τις τρεις γυναίκες που έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού, αρχικά φοβήθηκε να προσέλθει στον εισαγγελέα, λέγοντας ότι δέχθηκε απειλές.

Η πρώτη υπόθεση

Η πρώτη υπόθεση αφορά σε βιασμό που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014. Σε δύο από τις περιπτώσεις φέρεται να χρησιμοποίησε τα θέατρα στα οποία εργαζόταν για να προβεί -όπως καταγγέλλεται- σε ασελγείς πράξεις.

Στις δύο καταγγελίες που αφορούν απόπειρα βιασμού, ο ηθοποιός φέρεται να εμφανίζει παρόμοια τακτική έναντι των δύο συναδέλφων του, οι οποίες αναφέρουν πως όταν παρά την βία που τους άσκησε δεν πέτυχε τον στόχο του, εμφανίζεται να τις απειλούσε με επαγγελματικό αποκλεισμό τους.

Η τελευταία εξέλιξη λοιπόν αφορά την πρώτη αντίδραση του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος σύμφωνα με την εφημερίδα SPIRTO, ετοιμάζει αγωγή μαζί με τη γυναίκα του κατά της Άννας Μαρία Παπαχαραλάμπους, μία από τις γυναίκες που έχουν καταθέσει εναντίον του.