Λέγεται ότι μόλις πληροφορήθηκε ότι θα συλληφθεί, θα διανυκτερεύσει στη ΓΑΔΑ και από εκεί θα οδηγηθεί απευθείας στη φυλακή ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με υπερβολική δόση ηρεμιστικών.

Ο Φιλιππίδης θα πρέπει να έχει πληροφορηθεί επαρκώς για το τι ισχύει στις «Σεξουαλικές Φυλακές Τριπόλεως», και ίσως ακριβώς γι’ αυτό να ήταν τόσο τρομαγμένος.

Παλαιότερος τρόφιμος του συγκεκριμένου καταστήματος ο οποίος είχε κρατηθεί εκεί προσωρινά ενώ ήταν υπόδικος για οικονομικό αδίκημα μίλησε στο «ΘΕΜΑ» που κυκλοφόρησε την Κυριακή και περιέγραψε μια ασύλληπτα νοσηρή εικόνα: «Οι παιδεραστές βλέπουν τηλεόραση για να “φτιάχνονται” με τις παιδικές σειρές και τις διαφημίσεις παιχνιδιών. Είναι απίστευτο, αν δεν το δει κάποιος με τα μάτια του, γιατί εκεί καταλαβαίνεις ότι η φυλακή δεν τους λέει τίποτα, η αρρώστια δεν βγαίνει από την ψυχή τους. Δεν μετανιώνουν και δεν διορθώνονται.

Και ύστερα τους ακούς πάλι στο τηλέφωνο, πώς μιλάνε ακόμη και στα παιδιά τους. Σαν να ήταν οι ερωμένες τους, με απειλές “θα σε σκοτώσω αν πας με άλλον” και τέτοια».

Ρωτώντας τον ίδιο άνθρωπο πώς φαντάζεται ότι η κοινότητα της φυλακής θα υποδεχτεί κάποιον celebrity όπως ο Πέτρος Φιλιππίδης, η απάντηση είναι η εξής: «Εγώ, από το λίγο που έμεινα δίπλα σε τέτοια τέρατα, μπορώ να φανταστώ ότι έναν τύπο σαν τον Φιλιππίδη θα τον λιώσουν στο δούλεμα. Αυτός θα είναι πεθαμένος από τον φόβο του, μήπως και του συμβεί κάτι εκεί μέσα απ’ όσα ακούγονται ότι γίνονται στις φυλακές.

Στην αρχή θα τον αφήσουν να χαλαρώσει, αλλά μετά θα του σφυρίζουν και θα του φωνάζουν διάφορα, τύπου “πσστ, γλυκούλη, έλα πάρ’ τον”. Και μακάρι γι’ αυτόν να σταματήσουν μόνο εκεί».

Το Σωφρονιστικό Κατάστημα Τρίπολης δεν είναι μεγάλο. Φτιάχτηκε για περίπου 50 κρατούμενους και σήμερα στεγάζει πάνω από τους διπλάσιους.

Στην απεχθή και επικίνδυνη «ελίτ» των σεξουαλικών εγκληματιών οι οποίοι διαβιούν εκεί ανήκουν ο «παιδεραστής με το βαν», ο «δράκος του Αμαρουσίου», καθώς και ο Παναγιώτης Δράκος, γνωστός και ως «βιαστής μετά μουσικής», καθώς ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριες ωδείου, ο «παιδόφιλος παπάς από τη Μάνη», ο οποίος βίαζε τη 12χρονη κόρη της συντρόφου του κ.ά.

Η πιθανότερη διευθέτηση για τον Πέτρο Φιλιππίδη είναι η μεταφορά του στην 3η Πτέρυγα της φυλακής, εκεί όπου έχει ήδη εγκατασταθεί ο συνάδελφος και ομότεχνός του Δημήτρης Λιγνάδης.

 

Δεδομένης της πολύ κακής ψυχολογικής κατάστασης του Φιλιππίδη και προκειμένου να αποτραπούν σκέψεις περί αυτοκτονίας, καθώς λέγεται ότι ο Φιλιππίδης ήδη μία φορά αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, η διοίκηση του καταστήματος επιλέγει να τον «ζευγαρώσει» με τον Λιγνάδη.

Σίγουρα οι δυο τους θα έχουν πολλά να πουν. Ο Λιγνάδης είναι προφυλακισμένος από το τέλος Φεβρουαρίου και εις βάρος του εκκρεμούν τουλάχιστον τρεις δικογραφίες για βιασμό ανηλίκου και άλλα συναφή αδικήματα.

Ο Φιλιππίδης, όπως και ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, δεν γνωρίζει ακόμη την ετυμηγορία των δικαστών, καθώς θα πρέπει προηγουμένως να οριστεί η δικάσιμος για την υπόθεσή του, να ολοκληρωθεί η ακροαματική διαδικασία και, αν αποδειχθεί η ενοχή του, να ακούσει πόσο μεγάλο θα είναι το μέρος τη ζωής του το οποίο θα αναγκαστεί να περάσει πίσω από τα κάγκελα.