Το μεσημέρι της Τετάρτης ο Πέτρος Φιλιππίδης έγινε ο δεύτερος Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης που πέρασε το κατώφλι του φυλακών Τριπόλεως όπου κρατούνται άτομα τα οποία έχουν διαπράξει σεξουαλικά εγκλήματα.

Ο πρώτος ήταν ο Δημήτρης Λιγνάδης, που αντιμετωπίζει βαριές κακουργηματικές κατηγορίες για βιασμό κατ΄ εξακολούθηση και βρίσκεται προφυλακισμένος στο ίδιο σωφρονιστικό κατάστημα από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο ο Πέτρος Φιλιππίδης θα κρατείται τις επόμενες ημέρες μόνος του, λόγω της απαραίτητης καραντίνας για τον κορωνοιό, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε κάποια πτέρυγα όπου θα μοιράζεται το κελί του με άλλους κρατούμενους.

Ήταν πεπεισμένος μέχρι την τελευταία στιγμή πως θα γλιτώσει την προφυλάκιση και αυτό αποδείχτηκε από το γεγονός πως η πρώτη φράση που είπε αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης ήταν «Δεν το πιστεύω αυτό που κάνετε…». Οι ώρες που πέρασε το βράδυ της Τρίτης στο κελί της ΓΑΔΑ προφανώς δεν ήταν αρκετές για να συνειδητοποιήσει τί ακριβώς τού έχει συμβεί.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που έμοιαζε σαν χαμένος και που το μυαλό του ήταν περισσότερο κολλημένο στο φόβο μην δεχτεί επίθεση από κάποιον συγκρατούμενό του, έναν φόβο που εξέφρασε στους αστυνομικούς οι οποίοι έσπευσαν να τον καθησυχάσουν.

Οι πρώτες αντιδράσεις

Τη στιγμή που τα social media έχουν πλημμυρίσει με σχόλια χρηστών που δηλώνουν, στην συντριπτική πλειοψηφία τους, την ικανοποίησή τους για την προφυλάκιση του ηθοποιού, τα άμεσα εμπλεκόμενα στην υπόθεση πρόσωπα τηρούν σιγήν ισχύος.

Μόνον ο σύζυγος της Λένας Δροσάκη, ο επίσης ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης, θέλησε να εκφραστεί δημοσίως, επιλέγοντας το λιτό αλλά πλούσιο σε συμβολισμούς απόφθεγμα του Πυθαγόρα «Καθώς φαίνεται η Δικαιοσύνη είναι τετράγωνη, σ’ όλα τα μέρη ίση και όμοια»…!

Στο μεταξύ ο Πρόεδρος του Πειθαρχικού του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας, αποκάλυψε πως μετά την ανακοίνωση της προφυλάκισης Φιλιππίδης ήταν πολλές οι γυναίκες που θέλησαν να επικοινωνήσουν μαζί του προκειμένου να τον ευχαριστήσουν.

«Από χθες το απόγευμα δέχομαι τα τηλεφωνήματα των κοριτσιών, όλων των κοριτσιών, που κλαίγοντας ευχαριστούν και λεν ότι μας χρωστάν. Τίποτα δε χρωστάτε.Τίποτα δεν ήταν αυτό που ζήσαμε εμείς τους τελευταίους μήνες μπροστά στον δικό σας εφιάλτη, τη δική σας υπέρβαση. Εμείς όλοι σας ευχαριστούμε. Για το κουράγιο, την εμπιστοσύνη, τα δάκρυα χαράς. Σας αγαπάμε πολύ και σας ευχαριστούμε. Μέχρι το τέλος.» έγραψε με νόημα ο ίδιος.

Την ίδια στιγμή, ένα από ελάχιστα πρόσωπα που είχαν σπεύσει να υπερασπιστούν δημόσια τον ηθοποιό, κάνοντας την βαρύγδουπη και αμφιλεγόμενη ταυτόχρονα δήλωση «Κάτω τα χέρια από τον Φιλιππίδη», η Βάνα Μπάρμπα, έκανε στροφή 180 μοιρών μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση της προφυλάκισή του, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Τώρα που μιλάει η δικαιοσύνη, η οποία είναι ο μόνος θεσμικός φορέας της πατρίδας μας που έχει μια σωστή άποψη, νιώθω μια ανακούφιση, γιατί ξέρω ότι η δικαιοσύνη θα κάνει το σωστό. Όταν, λοιπόν, έχουμε φτάσει στο σημείο να μιλάει η δικαιοσύνη τα πράγματα είναι ολόσωστα».