Όπως έγινε γνωστό μέσω δημοσιευμάτων σε συγκεκριμένα διαδικτυακά ΜΜΕ όπου είχε γίνει η σχετική διαρροή (από ποιους άραγε;), τα Ελληνικά Πετρέλαια προχωρούν σε δομικό εταιρικό μετασχηματισμό, με απόσχιση του κλάδου διύλισης και δημιουργία holding εταιρίας κάτω από την οποία θα «κρεμαστούν» οι θυγατρικές του ομίλου!

Σε απλά λόγια τα ΕΛΠΕ προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες των καιρών, στη νέα τάση πραγμάτων και στο εξαιρετικά ανταγωνιστικό τοπίο που διαμορφώνεται αποφάσισαν να μετεξελιχθούν αποβάλλοντας βαρίδια, κατανέμοντας δραστηριότητες και δημιουργίας μιας νέας εταιρικής διακυβέρνησης όπου το Κράτος όπως και ο σύλλογος εργαζομένων δεν θα έχουν την εκπροσώπηση που είχαν εδώ και χρόνια, αλλά το νέο ΔΣ θα είναι μικρότερο, πιο ευέλικτο και θα λειτουργεί με βάση ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και όχι υπό κρατικοδίαιτες λογικές και απαιτήσεις των απανταχού εργατοπατέρων!

Το παράδοξο της υπόθεσης αυτής είναι πως με βάση το ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε υπό τη μορφή της φήμης και της πληροφορίας , πριν ακόμη επιβεβαιωθεί επισήμως, προκάλεσε την υποβολή ερώτησης στη Βουλή από βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής!!!

Και είναι πραγματικά πρωτοφανές μέλη του κοινοβουλίου να δραστηριοποιούνται τόσο γρήγορα με υποβολή σχετικής ερώτησης, ενέργεια που δημιουργεί την εντύπωση ότι όλο το σκηνικό ήταν προσχεδιασμένο και ενταγμένο σε μια λογική ισχυρών συμφερόντων να χτυπήσουν την οικογένεια Λάτση δια μέσω συγκεκριμένων ΜΜΕ και του ΚΙΝΑΛ!!!

Ξαφνικά τους βουλευτές του πρώην ΠΑΣΟΚ τους έπιασε ο πόνος αν στη holding εταιρία των ΕΛΠΕ που θα διαμορφωθεί θα συμμετέχει το κράτος ή θα έχει τον έλεγχο της κατάστασης!

Δηλαδή τι προτιμούν; Να κάνει κουμάντο το κράτος; Να υποδύεται το δημόσιο τον επιχειρηματία με λογικές κρατικοδίαιτες, με εξυπηρετήσεις, ρουσφέτια και κομματικές γραμμές;

Τι κέρδισαν το δημόσιο και οι μέτοχοι από τις διαχρονικές παρεμβάσεις του κράτους στα πετρέλαια;

Σε τι ωφελεί εντέλει να επηρεάζουν καταστάσεις οι Φωτόπουλοι των ΕΛΠΕ;

Και εν πάσει περιπτώσει γιατί είναι αρνητικό και όχι θετικό το μάνατζμεντ να ασκεί ο ιδιώτης μέτοχος, στην προκειμένη περίπτωση ο όμιλος Λάτση, που κατέχει και το 47% των μετοχών;

Ας μην κρυβόμαστε λοιπόν πίσω από το δάχτυλο μας. Η υπόθεση είναι «στημένη»! Βγήκε για να προκαλέσει αντιδράσεις και να προλάβει καταστάσεις!

Τα εγχώρια πανίσχυρα επιχειρηματικά συμφέροντα των Βορείων Προαστείων που διαχρονικά αντιπαρατίθενται με τον επιχειρηματικό όμιλο της οικογένειας Λάτση, προφανώς κατά πληροφορίες φέρονται να  προκάλεσαν την διαρροή και την επερώτηση των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ που επακολούθησε.

Επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό πως δυστυχώς το ΚΙΝΑΛ σήμερα φέρεται να λειτουργεί ως παραμάγαζο ή υποκατάστημα των ισχυρών συμφερόντων!

Και προφανώς δεν είναι τυχαίο πως κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Ελλάδα πριν από περίπου ένα μήνα, ο Σπύρος Λάτσης συναντήθηκε τόσο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και με τον Αλέξη Τσίπρα! Όχι όμως με την Φώφη Γεννηματά! Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Συνεχίζεται …

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.