Η Grey Flannel Auctions, ένας από τους κορυφαίους οίκους δημοπρασιών αθλητικών αναμνηστικών, προσφέρει τα αθλητικά παπούτσια που φορούσε ο θρύλος του NBA κατά τη διάρκεια των Παναμερικανικών αγώνων του 1983.

Πρόκειται για τα λευκά αθλητικά παπούτσια Converse All-Star με μπλε πινελιές, τα οποία φόρεσε ο Τζόρνταν σε δύο αγώνες. Αυτά τα εμβληματικά παπούτσια είναι ένα εκπληκτικό κομμάτι της ιστορίας του μπάσκετ και ανήκαν αρχικά στον βοηθό προπονητή μπάσκετ των ανδρών της Team USA για 40 χρόνια.

Τα αθλητικά παπούτσια του θρύλου του μπάσκετ θα συνοδεύονται από μια επιστολή προέλευσης από τον βοηθό προπονητή ανδρών της Team USA και μια φωτογραφία αρχείου από το Resolution Photo Matching. Η τιμή για αυτό το κειμήλιο ξεκινά από 10.000 δολάρια.

Οι Παναμερικανικοί αγώνες σηματοδότησαν το ντεμπούτο του Τζόρνταν στη διεθνή σκηνή. Η ομάδα μπάσκετ των Ηνωμένων Πολιτειών ξεκίνησε ένα χρυσό ταξίδι στο Καράκας. Κατά τη διάρκεια του 12ήμερου, ο Τζόρνταν σκόραρε 17,3 πόντους ανά αγώνα, κάτι που τον οδήγησε να εξασφαλίσει το πρώτο του διεθνές χρυσό μετάλλιο.

Η δημοπρασία για τα Converse του Τζόρνταν άνοιξε στις 22 Μαΐου στον κατάλογο Summer Games της Grey Flannel Auctions. Η υποβολή προσφορών είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο ηλεκτρονικά και οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές ενθαρρύνονται να εγγραφούν για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους. Η δημοπρασία για τα αθλητικά παπούτσια θα κλείσει επίσημα στις 11 Ιουνίου.