Η αλήθεια είναι ότι οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι ξέρουν καλά ότι η ζωή δεν είναι απλά φαγητό, ύπνος και δουλειά. Όλοι χρειάζονται ξεκούραση και διασκέδαση, οπότε προσπαθούν αν εκμεταλλευτούν όσο καλύτερα μπορούν τον ελεύθερο χρόνο τους κάνοντας ένα χόμπι, το οποίο συμβάλει στην επιτυχία τους. Για παράδειγμα, το να παίζει κανείς ένα μουσικό όργανο ή ένα δύσκολο παιχνίδι στα χαρτιά ενισχύει τη δημιουργικότητα και τη σκέψη.

Δείτε τα χόμπι κάποιων διάσημων και πολύ επιτυχημένων ανθρώπων:

Σκάκι και πλέξιμο

 

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον παίζει σκάκι. Ο ιδρυτής του ομίλου Virgin είναι διάσημος για τον περιπετειώδη τρόπο ζωής του και όλοι έχουν δει κάποια στιγμή μία φωτογραφία του να κάνει σερφ ή να πηδά από ένα αεροπλάνο. Ωστόσο, το αγαπημένο του χόμπι περιλαμβάνει περισσότερη νοητική δραστηριότητα. «Πιστεύω ότι το σκάκι είναι το καλύτερο παιχνίδι στον κόσμο», γράφει στο μπλογκ του, διευκρινίζοντας ότι συνδυάζει μία σειρά ικανοτήτων – τακτική, προγραμματισμό, θάρρος, αλλά και ανάληψη κινδύνου. Και, βέβαια, παίζοντας σκάκι «μπορείς να πιεις ένα τσάι και να έχεις μία πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα με τον αντίπαλό σου».

Μέριλ Στριπ: «Δεν λυπάμαι που γερνάω, είναι ένα προνόμιο που πολλοί δεν το είχαν» – διαφορετικό

Η Μέριλ Στριπ πλέκει. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός υποστηρίζει ότι λατρεύει το πλέξιμο και, μάλιστα, φέρεται να έπλεξε στο χέρι την εσάρπα που φορούσε στην ταινία, «Doubt». Η Στριπ δηλώνει ότι το χόμπι της είναι θεραπευτικό και τη βοηθά να «καθαρίζει το μυαλό» της. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι το πλέξιμο είναι το χόμπι και πολλών άλλων ηθοποιών που χρειάζεται να περνούν ατελείωτες ώρες στα γυρίσματα και να έχουν μεγάλα κενά μεταξύ των λήψεων. Η Τζούλια Ρόμπερτς και ο Ράιαν Γκόσλινγκ επίσης πλέκουν.

Ζωγραφική και Μπριτζ

Η Κέιτ Μίντλετον χρωματίζει. Τα τελευταία χρόνια, τα βιβλία για να χρωματίζουν ενήλικες έχουν μεγάλη επιτυχία, με το «Secret Garden» για παράδειγμα να βρίσκεται στην κορυφή των μπεστ σέλλερ της Amazon. Σύμφωνα με το σύζυγό της, Γουίλιαμ, η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, χρωματίζει πολύ, ένα χόμπι που πολλοί θεωρούν ιδανικό για να συγκεντρώσει κανείς τις σκέψεις του και να μειώσει το στρες.

Ο Μπιλ Γκέιτς παίζει μπριτζ. Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft έχει πολλά «παλαιομοδίτικα», όπως λέει χόμπι. Το αγαπημένο του είναι το μπριτζ, ωστόσο του αρέσει επίσης να παίζει τένις και να περνά χρόνο με τα παιδιά του.

Μπιλ Γκέιτς

Γραφομηχανές και γλυκά

Ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος ζωγραφίζει. Ο πρώην Πρόεδρος είναι ένας φανατικός ζωγράφος και, μεταξύ άλλων, έχει φτιάξει τουλάχιστον 30 πίνακες με τα πρόσωπα ηγετών ανά τον κόσμο. Ξεκίνησε το χόμπι του αφού έφυγε από το Λευκό Οίκο το 2009 και πέρασε ένα μήνα στη Φλόριντα κάνοντας μαθήματα ζωγραφικής.

Ο Τομ Χανκς συλλέγει παλιές γραφομηχανές. Ο διάσημος ηθοποιός ξεκίνησε το χόμπι του από το 1978 και, μάλιστα, χρησιμοποιεί καθημερινά γραφομηχανή, επειδή, όπως λέει, του αρέσει ο ήχος, η αίσθηση και διάρκεια του κειμένου. «Ό,τι γράφεις σε γραφομηχανή ακούγεται σπουδαίο», τονίζει.

Ο Σεργέι Μπριν είναι κολλημένος με την αδρεναλίνη. Στον ελεύθερο χρόνο του, ο συνιδρυτής της Google αρέσκεται στο να ωθεί το σώμα του στα άκρα με όποιον τρόπο μπορεί.

Η Μαρίσα Μάγιερ φτιάχνει γλυκά. Η διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo έχει δηλώσει ότι λατρεύει να κάνει γλυκά. Όπως λέει, αυτό ίσως οφείλεται στο επιστημονικό της υπόβαθρο, καθώς «οι καλύτεροι μάγειρες είναι χημικοί». Πιστεύει δε ότι το μαγείρεμα την κάνει καλύτερη στη δουλειά της.

Γιουκαλίλι και όπλα

Ο Γουόρεν Μπάφετ παίζει γιουκαλίλι. Σύμφωνα με το περιοδικό, Forbes, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Berkshire Hathaway λατρεύει το γιουκαλίλι εδώ και δεκαετίας. Συχνά μάλιστα χρησιμοποιεί το ταλέντο του στη μουσική για φιλανθρωπία, είτε δωρίζοντας ακριβά όργανα, είτε κάνοντας μαθήματα σε παιδιά και δίνοντας τα έσοδα.

Η Αντζελίνα Τζολί συλλέγει όπλα. Η διάσημη ηθοποιός γνώρισε τα μαχαίρια από τη μητέρα της όταν ήταν παιδί και έχει περάσει το χόμπι αυτό και στο γιο της, Μάντοξ. Ωστόσο, τονίζει ότι τα μαχαίρια που του δίνει δεν έχουν ακονισμένες λεπίδες για να μη χτυπήσει, ενώ όταν αγοράζουν μαχαίρια κάνουν και κουβέντα για τη βία.

Τέλος η Αντζελίνα Τζολί - Αυτή είναι η νέα Λάρα Κροφτ!

Ιστιοπλοΐα και τρέξιμο

Ο Λάρι Έλισον κάνει ιστιοπλοΐα. Ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Oracle έχει μανία με την ιστιοπλοΐα. Ξεκίνησε μαθήματα όταν μετακόμισε στην Καλιφόρνια το 1966 όταν ήταν 22 χρονών και αγόρασε το πρώτο του σκάφος στα 25.

Η Όπρα Γουίνφρεϊ διαβάζει βιβλία. «Τίποτα, κανένα πράγμα και καμία δραστηριότητα, δεν μπορεί να αντικαταστήσει την εμπειρία ενός καλού βιβλίου», τονίζει η διάσημη παρουσιάστρια στην ιστοσελίδα της.

Η Μισέλ Ομπάμα τρέχει. Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ έχει δηλώσει ότι η γυμναστική είναι ένα από τα χόμπι της, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα, New York Times, η Μισέλ Ομπάμα ξυπνάει στις 4:30 το πρωί και ξεκινά τη μέρα της με τζόκινγκ. Άλλωστε, ως Πρώτη Κυρία προσπάθησε να προωθήσει την υγιεινή διατροφή και την άσκηση.

Μισέλ Ομπάμα

Η Άννα Γουιντούρ παίζει τένις. Η διευθύντρια της αμερικανικής Vogue ξυπνάει στις 5 το πρωί και ξεκινά τη μέρα της παίζοντας τένις πριν πάει στο γραφείο. Κάνει μαθήματα στο Midtown Tennis Club του Μανχάταν και κάποιες φορές έχει φύγει νωρίτερα από εβδομάδα μόδας για να παρακολουθήσει έναν αγώνα τένις. Είναι φίλη με το Ρότζερ Φέντερερ, ενώ ο Καρλ Λάγκερφελντ φέρεται να έχτισε γήπεδο τένις στο κτήμα του ώστε να την πείσει να τον επισκεφτεί.

Κηπουρική και γκόλφ

Η Νικόλ Κίντμαν κάνει κηπουρική. Σε συνέντευξή της στη Vogue, η Κίντμαν είπε ότι έχει μία φάρμα στο σπίτι της στο Τενεσί όπου καλλιεργεί βιολογικά τρόφιμα. Επίσης, έχει πει ότι η μητέρα της, αλλά και η αδερφή της ασχολούνται με την κηπουρική, που είναι όπως φαίνεται το οικογενειακό χόμπι.

Η Κοντολίζα Ράις παίζει γκολφ. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών ξεκίνησε το γκολφ στα 50 της όταν της έμαθε ο σύζυγος μίας ξαδέρφης της να παίζει. Η Ράις δηλώνει ότι είναι ένα εγκεφαλικό παιχνίδι, ενώ απολαμβάνει τον περίπατο από τη μία τρύπα στην άλλη.

Ο Ντέιβιντ Σόλομον κάνει τον ντι τζέι. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sachs κάνει κάποια βράδια τον ντι τζέι σε κλαμπ του Μανχάταν, του Μπρούκλιν και των Χάμπτονς. Ο επιτυχημένος τραπεζίτης υποστηρίζει ότι το πάθος για ένα χόμπι αυξάνει το προσδόκιμο της ζωής για ανθρώπους που ακολουθούν μία τόσο δύσκολη καριέρα.

Αυτά είναι τα εντυπωσιακά σπίτια διάσημων Ελλήνων