Γκρεμίζεται 25% η “meme stonk” μετοχή της Bed Bath & Beyond μετά την επέλαση των διαβόητων WallStreetBets – Προηγήθηκε επικό Gamma Squeeze που απέφερε εκατομμύρια σε μερικούς μάγκες…

Και η φρενίτιδα συνεχίζεται… Και τα σινιάλα της φούσκας στην οποία βρισκόμαστε.

Θυμάστε εκείνα τα “αμούστακα” χρηματιστηριακά… Νεάντερνταλ του Reddit που απασχόλησαν την κοινή γνώμη πριν κανα δυο χρόνια όταν και εκτόξευσαν τη meme μετοχή της GameStop στα ουράνια (προτού γκρεμιστεί εξίσου θεαματικά μετά και από ύποπτες παρεμβάσεις);

“Αμούστακα Νεάντερνταλ” – λέμε τώρα… Έτσι παρουσιάζονται στα μίντια για ευνοήτους λόγους. Στην πραγματικότητα μεταξύ των απαριθμώνται δεκάδες χιλιάδες έμπειροι traders και παλιές καραβάνες της αγοράς από όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, οι οποίοι άλλοτε κάτω από τη μύτη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (κι άλλοτε σε συνεργασία μαζί της…) σκηνοθετούν επικά “pump & dump“, δηλαδή αστρονομικές ανόδους και βουτιές είτε διάσημων μετοχών, είτε άλλων ξεχασμένων ή και ανύπαρκτων (των λεγόμενων meme stonks), βαφτίζοντας συνάμα “ιερό” το σκοπό τους, αφού στην πορεία γκρεμίζουν ολόκληρα ονομαστά και “σοβαρά” hedge funds (το λεγόμενο Short Squeeze) – ένα ας πούμε χτύπημα στο κατεστημένο.

Μέχρι βέβαια να καταστούν οι ίδιοι το κατεστημένο… Και στην πορεία να τροφοδοτήσουν άθελά τους και μη την “καζινοποίηση” πλέον των αγορών. Διότι αυτό συμβαίνει πλέον. Σχεδόν όλοι όσοι κατέχουν smartphones έχουν και μια εφαρμογή trading στο κινητό τους. Εκατοντάδες εκατομύρια νέοι που καλά καλά δεν επιτρέπεται να πιουν αλκοόλ σε κάποιες χώρες, έχουν πρόσβαση σε επικίνδυνα χρηματοοικονομικά εργαλεία όπου “ταϊζουν” καθημερινά το τέρας των αγορών – μια γιγαντιαία φούσκα όπου οι μετοχές πλέον έχουν αποκοπεί σχεδόν πλήρως από τις πραγματικές αποτιμήσεις και αξίες.

Τα "αμούστακα" του Reddit ξαναχτυπούν: 20χρονος έβγαλε $110 εκατ.!

Σημεία των καιρών

Και φαινόμενα όπως η GameStop ή η AMC ή το DogeCoin ή τώρα η BBBY (Bed Bath & Beyond) και οποιοδήποτε στο μέλλον, ίσως μας εξιτάρουν με τις ιστορίες εύκολου πλουτισμού ή της δήθεν γροθιάς στο κατεστημένο (στην πραγματικότητα η ελίτ της Wall Street κερδίζει πιο πολύ), όμως για εμάς που εξετάζουμε μακροοικονομικές συνθήκες και διαβλέπουμε τάσεις, σημαίνει μόνο ένα πράγμα: Βρισκόμαστε σε φούσκα (των πάντων αξιών), και τα όποια ράλι είναι sucker rallies (ή αλλιώς bear market rallies) που για κάθε ένα μάγκα που θα κερδοκοπήσει από αυτά, θα ρουφήξουν χιλιάδες ανυποψίαστα ψαράκια.

Και καλά θα κάνουν βέβαια, αυτή είναι η φυσική τάξη των πραγμάτων. Εμείς είμαστε εδώ απλώς για να επισημάνουμε τάσεις, προς όποιο όφελος καθενός…

Τα "αμούστακα" του Reddit ξαναχτυπούν: 20χρονος έβγαλε $110 εκατ.!

Πίσω στο θέμα μας, η μετοχή meme της Bed Bath & Beyond βρίσκεται στο προσκήνιο των αγορών, αφού το ξέφρενο ράλι που πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες φαίνεται πως φτάνει «αισίως» στο τέλος του. Κι αυτό διότι η είδηση ότι ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Ryan Cohen θα πουλήσει το μερίδιό του, οδηγεί τους επενδυτές σε μαζικές πωλήσεις, με την μετοχή αυτή την ώρα να γκρεμίζεται κατά 26%.

«Η φρενίτιδα για τη μετοχή Bed Bath and Beyond θα μπορούσε να μετατραπεί σε πραγματικό εφιάλτη για τους κερδοσκόπους που αγόρασαν μετοχές τις τελευταίες ημέρες για να μιμηθούν τους influencers των μετοχών meme», δήλωσε η Susannah Streeter, αναλύτρια στο Hargreaves Lansdown. Υπενθυμίζεται ότι η μετοχή της Bed Bath & Beyond, σημείωσε άνοδο πάνω από 400% από τα χαμηλά του Ιουλίου. Η έκρηξη της τιμής της προκάλεσε ζημιά αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων σε όσους «σόρταραν», ποντάροντας στην πτώση της, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης S3 Partners.

Τα "αμούστακα" του Reddit ξαναχτυπούν: 20χρονος έβγαλε $110 εκατ.!

20χρονο έβγαλε $110 εκατ. σε 3 εβδομάδες – Αγόρασε στον “πάτο” πούλησε στην “κορυφή”…

Μια απίστευτη ιστορία παραλογισμού εκτυλίσσεται στη Wall Street με τις μετοχές της Bed Bath & Beyond, αφού ο ακτιβιστής επενδυτής Ryan Cohen, 20 χρόνων φοιτητής, δήλωσε σε μια κατάθεση ότι σκοπεύει να πουλήσει ολόκληρο το μερίδιό του μέσω της εταιρείας του RC Ventures.

Σύμφωνα με ένα Έντυπο 144 που κατατέθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η RC Ventures πρότεινε την πώληση 9,45 εκατομμυρίων μετοχών της εταιρείας, που είναι το συνολικό ποσό που κατέχει στην Bed Bath.

Τα "αμούστακα" του Reddit ξαναχτυπούν: 20χρονος έβγαλε $110 εκατ.!

Το Έντυπο 144 ενεργεί ως επίσημη ανακοίνωση για μια προτεινόμενη πώληση χρεογράφων.
Η συνολική τιμή αγοράς των 7,78 εκατομμυρίων μετοχών που κατέχει άμεσα η RC Ventures είναι περίπου 119,4 εκατομμύρια δολάρια, εξαιρουμένων των προμηθειών μεσιτείας, σύμφωνα με προηγούμενες καταθέσεις της SEC.

Και η συνολική τιμή αγοράς των δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς της εταιρείας που μπορεί να ασκηθούν σε 1,67 εκατομμύρια μετοχές που ανήκουν απευθείας στην RC Ventures είναι περίπου 1,8 εκατομμύρια δολάρια, εξαιρουμένων επίσης αυτών των προμηθειών.
Τα δικαιώματα αγοράς δίνουν στον αγοραστή το δικαίωμα, αλλά όχι την υποχρέωση, να αγοράσει μετοχές σε καθορισμένη τιμή εξάσκησης.

Τα "αμούστακα" του Reddit ξαναχτυπούν: 20χρονος έβγαλε $110 εκατ.!

Το κέρδος του Cohen

Αν ο Cohenκατάφερνε υποθετικά να πουλήσει όλες τις κοινές μετοχές του Bed Bath στην τιμή κλεισίματος της Τετάρτης των 23,08 δολαρίων, θα είχε καθαρά περίπου 60 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έναν υπολογισμό του CNBC. Τα υποθετικά κέρδη του Cohen θα μπορούσαν να είναι μεγαλύτερα εάν πουλούσε επίσης τα συμβόλαια δικαιωμάτων προαίρεσης.

Ο Cohen αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι κατείχε σχεδόν το 10% των μετοχών στην Bed Bath μέσω της ακτιβιστικής εταιρείας του στις αρχές Μαρτίου. Η FactSet λέει ότι οι συμμετοχές του ανήλθαν στο 11,82% στα τέλη Μαρτίου.

Τα "αμούστακα" του Reddit ξαναχτυπούν: 20χρονος έβγαλε $110 εκατ.!

Εκείνη την εποχή, ο Cohen, ο πρόεδρος της GameStop και ιδρυτής της Chewy, έγραψε μια επιστολή στον τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο της Bed Bath, Mark Tritton, λέγοντας ότι πίστευε ότι η αλυσίδα οικιακών αγαθών αγωνιζόταν να αντιστρέψει τη μείωση του μεριδίου αγοράς και να αντιμετωπίσει τα δεινά της εφοδιαστικής αλυσίδας. Προέτρεψε επίσης τον λιανοπωλητή να εξετάσει το ενδεχόμενο πώλησης της αλυσίδας Buybuy Baby.

Αργότερα τον Μάρτιο, ο Bed Bath είπε ότι συνήψε συμφωνία με την εταιρεία του ακτιβιστή για να προσθέσει τρία άτομα που επέλεξε ο Cohen στο διοικητικό συμβούλιο, με άμεση ισχύ.

Μόλις τρεις μήνες αργότερα, η Bed Bath αντικατέστησε ξαφνικά τον Tritton τον Ιούνιο, ονομάζοντας ως προσωρινό διάδοχό του την εμπειρογνώμονα αναδιάρθρωσης και ανεξάρτητη διευθύντρια Sue Gove. Αυτό προέκυψε αφότου η εταιρεία υπέστη άλλο ένα τρίμηνο υποτονικών πωλήσεων και σοβαρών ζημιών.

Τα "αμούστακα" του Reddit ξαναχτυπούν: 20χρονος έβγαλε $110 εκατ.!

Προβλήματα ρευστότητας

Η Bed Bath ανέφερε περίπου 108 εκατομμύρια δολάρια μετρητά το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους, από 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος.
Οι καθαρές ζημιές της αυξήθηκαν στα 358 εκατομμύρια δολάρια από 51 εκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο το 2021.

Ωστόσο, η τρέλα των μετοχών meme έχει βρει νέα ζωή τις τελευταίες εβδομάδες και η Bed Bath ήταν η κύρια ωφελούμενη. Η μετοχή σημείωσε άνοδο 58% μέχρι στιγμής φέτος, ξεπερνώντας εύκολα την απόδοση της αγοράς.

Οι μετοχές αυξήθηκαν περισσότερο από 300% μόνο τον Αύγουστο, με μεγάλο όγκο συναλλαγών.
Στο ταμπλό άλλαξαν χέρια σχεδόν 400 εκατομμύρια μετοχές την Τρίτη και άλλες 249 εκατομμύρια μετοχές την Τετάρτη, σύμφωνα με το FactSet.
Η Bed Bath ήταν επίσης η μετοχή που αναφέρθηκε περισσότερο στη σελίδα στοιχημάτων της Reddit στη Wall Street την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τον τρίτο πάροχο δεδομένων Quiver Quantitative.

Την Τετάρτη, αφού άρχισαν να εμφανίζονται τα νέα για την κατάθεση του Cohen, οι χρήστες μπήκαν στη σελίδα στοιχημάτων της Wall Street για να τονίσουν ότι το Έντυπο 144 προορίζεται μόνο για την ειδοποίηση σχετικά με μια πρόταση για πώληση.

Τα "αμούστακα" του Reddit ξαναχτυπούν: 20χρονος έβγαλε $110 εκατ.!

Η περίπτωση Jake Freeman

Μέσα σε αυτή την… τρέλα, ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στους FT, με τίτλο «rich to rich», αναφέρεται ότι ο 20χρονος φοιτητής πανεπιστημίου, Jake Freeman, ο οποίος είναι ειδικός στα εφαρμοσμένα μαθηματικά και τα οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, κατάφερε να συγκεντρώσει το 6,2% του συνολικού εκκρεμούς αποθέματος της Bed Bath & Beyond κάτω από 5,50 δολάρια.

Το ποσό που διέθεσε ήταν ύψους 27 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία ανακοίνωσε σε μια επιστολή ακτιβιστών 13-G προς την BBBY Management στις 21 Ιουλίου 2022 και λιγότερο από ένα μήνα αργότερα πούλησε ολόκληρο το μερίδιό του, κερδίζοντας 110 εκατομμύρια δολάρια.

Και ενώ όλοι περίμεναν την RC Ventures του Cohen να ρευστοποιήσει το μερίδιό της, τώρα γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι το μερίδιο του νούμερο 4 κορυφαίου κατόχου της BBBY έχει ήδη πουληθεί σε ιδιώτες επενδυτές.

Τα "αμούστακα" του Reddit ξαναχτυπούν: 20χρονος έβγαλε $110 εκατ.!

Αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι ότι την ίδια στιγμή που ο Freeman αποκάλυψε το μερίδιο του 6,21% (ή 4.968.000), ο 20χρονος έστειλε επίσης μια επιστολή 9 σελίδων (σχεδόν όσα γράφουν οι 20χρονοι μαθηματικοί κολεγίων) στην BBBY εξηγώντας ότι η εταιρεία «αντιμετωπίζει μια υπαρξιακή κρίση για την επιβίωσή της» και ότι η εταιρεία «πρέπει να μειώσει τα επιτόκια δανεισμού, να βελτιώσει δραστικά την κεφαλαιακή της δομή και να αυξήσει τα μετρητά της».

Τα "αμούστακα" του Reddit ξαναχτυπούν: 20χρονος έβγαλε $110 εκατ.!

Διαβάστε επίσης παλαιότερα άρθρα αναφορικά με τις meme stonks:

Με ακάλυπτο σορτάρισμα γκρέμισαν τη GameStop!

Η καζινοποίηση των αγορών

Το απόλυτο ροντέο στη Wall Street με τη Fed σε πλήρη σύγχυση

Η Main Street ξαναχτυπά: Στο +2.800% η AMC!

Το φαινόμενο DOGE