Ευρεία σύσκεψη μεταξύ του προέδρου της Αρχής για το ξέπλυμα κυρίου Χαράλαμπου Βουρλιώτη και των συστημικών τραπεζιτών πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη στα τέλη της περασμένης εβδομάδας!

Όπως αντιλαμβάνεστε την ευρεία σύσκεψη κορυφής, κατόπιν παρότρυνσης της κυβέρνησης και μετά από αλλεπάλληλες οχλήσεις της Αμερικανικής πρεσβείας, απασχόλησε αποκλειστικά το ζήτημα των Ρώσων ολιγαρχών και των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί, καθώς και η αναζήτηση πληροφοριών σχετικά με πάσης φύσης ρωσικά συμφέροντα που συνδέονται με Έλληνες επιχειρηματίες ή ξένους που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Κατά τις πληροφορίες, στην σύσκεψη κορυφής μεταξύ τραπεζιτών και Αρχής για το ξέπλυμα, που επιδιώχθηκε να κρατηθεί μυστική για προφανείς λόγους, μπήκε στο τραπέζι από τον κ. Βουρλιώτη το ζήτημα, που ουσιαστικά αποτελεί απαίτηση του αμερικανικού παράγοντα, να γίνουν «φύλλο και φτερό» όλες οι συναλλαγές ελληνορωσικών συμφερόντων και να καταρτιστεί λίστα με ακίνητα, περιουσιακά στοιχεία και τραπεζικούς λογαριασμούς που τυχόν συνδέονται με Ρώσους ολιγάρχες ή ακόμη και Ρώσους αξιωματούχους!

Μέχρι στιγμής πάντως επί της ουσίας δεν έχει γίνει τίποτα όσον αφορά τη λήψη μέτρων.

Καμία δέσμευση δεν έχει πραγματοποιηθεί, παρά τις περί του αντιθέτου διαρροές σε «έγκριτη» εφημερίδα, αποκλειστικά για επικοινωνιακούς λόγους!

Μόνο δύο τηλεφωνήματα σε Ριμπολόβλεφ και Καλτσίδη, ενώ ήδη διενεργούνται έλεγχοι αναφορικά με τη δράση Ρώσων επιχειρηματιών στον τομέα του real estate και του τουρισμού σε Βόρεια Ελλάδα, Πελοπόννησο και Κρήτη. Επίσης αναζητούνται στοιχεία που να συνδέουν τηλεοπτικά κανάλια και ΜΜΕ γενικότερα με ξέπλυμα ρωσικού χρήματος και φιλορωσική προπαγάνδα έναντι αμοιβής!

Γιατί οι Αμερικάνοι «σκανάρουν» τον εφοπλιστή Διοικητή του Αγίου Όρους!