Μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, ότι οι Αμερικανικές υπηρεσίες έχουν εστιάσει στο Άγιον Όρος και στα όσα συμβαίνουν στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής όπου η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, τα τραπεζικά εμβάσματα προς φυσικά πρόσωπα δίνουν και παίρνουν, ενώ η διακίνηση υπόπτων και περίεργων προσώπων που μπαίνουν και βγαίνουν είναι ύποπτη και αξιοσημείωτη!

Σύμφωνα με πληροφορίες που απορρέουν από αμερικανικές πηγές, πιθανολογείται ότι εντός του φυσικού ορίου του Αγίου Όρους υπάρχουν εστίες κατασκόπων, οι οποίοι χωρίς την ύπαρξη εξονυχιστικών ελέγχων μπορούν να κινούνται μεταξύ Ιερών Μονών Ρωσικής επιρροής!

Μυστηριώδης κατάθεση 650.000 ευρώ σε μοναχό!

Και υπό την έννοια αυτή ο αμερικανικός παράγων επιρρίπτει ευθύνες και στις εκάστοτε Διοικήσεις του Αγίου Όρους, πρόσωπα τοποθετημένα απευθείας από τις κυβερνήσεις, τα οποία θα όφειλαν να λάβουν μέτρα, τόσο στο παρελθόν όσο και στην ώρα τούτη!

Το βέβαιον είναι, όπως επισημαίνουν έγκυρες πηγές, ότι οι Αμερικανικές Υπηρεσίες και Αρχές θα εξετάσουν εξονυχιστικά τον ρόλο του καθενός εμπλεκόμενου στο Άγιο Όρος, από Διοικητές έως και Ηγούμενους, προκειμένου να καταδειχθεί εάν εμπλέκονται σε σχέσεις επιρροής με τη Ρωσία και τον Πούτιν και αν έχουν επωφεληθεί οικονομικά διά μέσω της οποιασδήποτε επιχειρηματικής δράσης στην οποία έμμεσα ή άμεσα δραστηριοποιούνται!

Στον βαθμό που να αφήνουν ανεξέλεγκτα τα φυσικά όρια και να γίνεται την ώρα τούτη ένα πέρα δώθε κατασκόπων, υπό την ανοχή αξιωματούχων που φέρονται να έχουν (ακόμη και αυτή τη στιγμή) επιχειρηματικά νταραβέρια με τη Μόσχα!

Πώς η Ρωσία και ο Πούτιν χρησιμοποιούν την Εκκλησία στην Ευρώπη