Υπό το βάρος των δημοσκοπήσεων που δείχνουν φθείνουσα πορεία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, συνεδριάζει αυτή την ώρα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα τον προσδιορισμό του συνεδρίου.

«Θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα μας, την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Αν αυτό παραμείνει πυξίδα μας από εδώ και πέρα να είστε σίγουροι ότι θα πετύχουμε. Γιατί το μόνο που πρέπει να κάνει ένα κόμμα είναι να υπηρετήσει την κοινωνία. Γι’ αυτό είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε την κοινωνία» είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαστε μακράν το πιο ανεξάρτητο κόμμα από συμφέροντα και οικονομικής άποψης. Δεν οφείλουμε ένα ευρώ και έτσι θα παραμείνουμε. Δεν πρόκειται κανείς να μας φιμώσει. Η φωνή μας θα παραμείνει ανεξάρτητη» πρόσθεσε.

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε, στη συνέχεια, στην υπόκλιση του Γιώργου Γεραπετρίτη λέγοντας «προσωπικά μου είναι συμπαθής αλλά δεν μπορείς να ψεύδεσαι στον ελληνικό λαό να λες ότι ήταν δήθεν για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενώ έκανες το ίδιο και το πρωί. Ποιον κοροϊδεύεις; Φανταστείτε να ήταν ΥΠΕΞ του ΣΥΡΙΖΑ. Η προπαγάνδα της ΝΔ θα μας είχε κάνει να πέσουμε».

Νομίζω ότι πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από τον κ. πρωθυπουργό για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στον Τούρκο πρόεδρο» πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Η μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να υποκλιθεί σε κανέναν»

«Θα απολογηθεί ποτέ ο κ. Μητσοτάκης για την υπόκλιση ή θα συνεχίσει την κοροϊδία» κατέληξε για το θέμα αυτό.

Αναφερόμενος στα όσα είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για το Κυπριακό στις δηλώσεις του με τον κ. Ερντογάν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μνημόνευσε τον Νίκο Κοτζιά, σχολιάζοντας πως «δεν τιμά την Ελλάδα η στάση του κυρίου Γεραπετρίτη», ενώ πρόσθεσε «πρέπει να ξέρει ο Έλληνας και η Ελληνίδα ποιος είναι πατριώτης και ποιος υποτιμά την νοημοσύνη του».
Όσον αφορά το φορολογικό νομοσχέδιο είπε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είπε ψέματα για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και δεσεμεύτηκε ότι «δική μας αποστολή ως σύγχρονη κυβερνητική αριστερά είναι να αντιμετωπίσουμε νοοτροπίες που έρχονται από πολύ μακριά και κρατούν την Ελλάδα σε καθεστώς ανασφάλειας».

«Δεν είναι ανεκτό να δολοφονείται ένας νεαρός οπαδός, ο Μιχάλης Κατσουρής, όπως δεν είναι ανεκτό ένας νεαρός αστυνομικός να δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή έπειτα από δολοφονική επίθεση χούλιγκαν. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να ξεπεράσει τον κίνδυνο και να επιστρέψει σύντομα στην οικογένειά του. Δεν είναι ανεκτό ο υπουργός να μένει στη θέση του μετά από όλα αυτά. Αν ο ίδιος δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί, θα πρέπει ο πρωθυπουργός να τον «παραιτήσει» σήμερα. Εκτός κι αν ισχυρίζεται πως ο Υπουργός του ακόμα «ψάχνει τις πρίζες» στο γραφείο του».

Με αφορμή, δε, τη στάση της Νέας Αριστέρας στο νομοσχέδιο για τα «κόκκινα δάνεια» ο Στέφανος Κασσελάκης είπε με νόημα ότι «η μόνη μετάλλαξη που έχει υπάρξει είναι ότι δεν υπάρχουν πλέον αυλικοί για να δουλεύουν για τους servicers και τις τράπεζες».