Στην Κουμουνδούρου, φαίνεται πως το έχουν πάρει οριστικά απόφαση πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας και αυτή την φορά θα ηττηθούν καθαρά από τον Μητσοτάκη και ήδη ετοιμάζονται για την διαχείριση της, πολύ δύσκολης, επόμενης μέρας για το κόμμα της Αριστεράς.

Όπως μαθαίνουμε πάντως ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος στο στενό του περιβάλλον, επαναλαμβάνοντας μονότονα πως ο ΣΥΡΙΖΑ «υπομετράται» στις δημοσκοπήσεις και πως ακόμη και εάν χάσει από τον Μητσοτάκη, η διαφορά θα είναι τέτοια που κανείς δεν θα τολμήσει να τον αμφισβητήσει.

Επίσης έχει και ένα σημειολογικό (αλλά και πολιτικό) ενδιαφέρον, πως τις τελευταίες βδομάδες, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκόψει τα πολλά «πάρε δώσε» με γνωστούς κομματικούς… ινστρούχτορες του παρελθόντος εντός του ΣΥΡΙΖΑ, και συνομιλεί με έναν διαφορετικό κύκλο ανθρώπων.

Που προφανώς θα αποτελούν και τους «πρωταγωνιστές» της επόμενης μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον ο Τσίπρα τα καταφέρει και επιβιώσει μετά την νέα ήττα.

Υπάρχει πάντως και ένα δεύτερο (υπαρκτό) σενάριο για το πολιτικό μέλλον του Τσίπρα αφού εάν η διαφαινόμενη εκλογική τελικά αποδειχθεί συντριβή, θα προκαλέσει από μόνη της εξελίξεις και θα ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης η οποία θα ζητήσει ευθύνες και βεβαίως την παραίτησή του.

Δεν αποκλείεται στην περίπτωση αυτή ο Αλέξης Τσίπρας να επιλέξει την τακτική της λεγόμενης «αγρανάπαυσης» που έχει εμπνευστεί ο Φλαμπουράρης.

Το σενάριο αυτό προβλέπει την παραίτηση από την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ και μετά από ένα διάστημα όταν το κόμμα μπαχαλοποιηθεί να επιστρέψει ως… σωτήρας.

Βέβαια στην πολιτική δεν ισχύουν οι κανόνες της γεωπονικής και όταν απομακρυνθείς από την καρέκλα του αρχηγού χάνεσαι για πάντα.

Διαβάστε περισσότερα