Η κατάρτιση ισχυρών ψηφοδελτίων, όπως είναι φυσικό, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον Αλέξη Τσίπρα να δεσμεύεται πως μέσα στο καλοκαίρι θα έχουν ολοκληρωθεί με πολλά νέα πρόσωπα.
Ήδη, όμως, το εσωκομματικό θερμόμετρο αρχίζει να ανεβαίνει, καθώς οι πρώτες νέες υποψηφιότητες κομματικών στελεχών ανεβάζουν τον ανταγωνισμό στον ΣΥΡΙΖΑ.
Στην Α΄ΑΘΗΝΩΝ θα είναι υποψήφιος ο εκπρόσωπος Τύπου Νάσος Ηλιόπουλος, γεγονός που σημαίνει πως εάν εκλεγεί ένας τουλάχιστον από τους νυν βουλευτές θα μείνει εκτός της νέας Βουλής! Αδύναμος κρίκος αυτή τη στιγμή μοιάζει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, ενώ αν υπάρξει και άλλη ισχυρή νέα υποψηφιότητα πιθανόν να κινδυνεύσει και η έδρα του Νίκου Φίλη.
Στον ΒΟΡΕΙΟ ΤΟΜΕΑ ταράσσει τα νερά η υποψηφιότητα του Πάνου Σκουρλέτη. Η μάχη σε αυτή τη φάση θα δοθεί μεταξύ του πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ και του Γιώργου Κατρούγκαλου, καθώς οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Κώστας Ζαχαριάδης και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου φέρονται ακλόνητα φαβορί.
Στον ΝΟΤΙΟ ΤΟΜΕΑ η υποψηφιότητα του δικηγόρου Γιάννη Μαντζουράνη μοιάζει να ταράσσει τα νερά, καθώς έδρα διεκδικεί με αυξημένες αρμοδιότητες και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
Στο ΔΥΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, όμως, θα γίνει η μεγάλη μάχη. Και αυτό, καθώς ναι μεν ο Γιάννης Δραγασάκης αποχωρεί από το ψηφοδέλτιο λόγω ηλικίας, όμως ετοιμάζονται δυο ισχυρές υποψηφιότητες. Ο λόγος για τα δυο δημοφιλέστερα στελέχη του κόμματος, την Έφη Αχτσιόγλου και την Ρένα Δούρου, που μετά την τοποθέτησή της στο Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά κυρίως μετά και την αθώωσή της για την υπόθεση της Μάνδρας εμφανίζεται με ανεβασμένες τις μετοχές της.
Στην ίδια εκλογική περιφέρεια θα είναι υποψήφιοι τόσο ο διαγραμμένος από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, όσο και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, που έχασε δικαστικά την έδρα από τον Π. Κουρουμπλή.