Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, καθώς με απόφαση του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, τίθεται εκτός ψηφοδελτίων, μετά την τελευταία ανάρτηση του σχετικά με τις μελλοντικές κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ ώστε «την άλλη φορά να είναι αλλιώς»,

Την Τρίτη θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο και το θέμα του βουλευτή Χανίων αναμένεται να τεθεί επί τάπητος.

Την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής ο ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες μετά την «προκήρυξή» του πρώην υπουργού για τους 33 δημοσιογράφους, δικαστές, τραπεζικούς και τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ

Η παραπομπή Πολάκη θα γίνει κατόπιν εισήγησης του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος αποφάσισε παράλληλα να αντικαταστήσει τον Παύλο Πολάκη από τον τομέα Διαφάνειας του κόμματος και να τοποθετήσει στη θέση του τον Γιάννη Ραγκούση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Με απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία τη θέση του Παύλου Πολάκη ως Τομεάρχη Διαφάνειας αναλαμβάνει ο Γιάννης Ραγκούσης. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Την ερχόμενη Τρίτη 28/2 θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό γραφείο του κόμματος σε διευρυμένη σύνθεση, όπου ο Πρόεδρος θα ζητήσει τη παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας αναφορικά με τη στάση της συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πάντοτε λειτουργούσε συλλογικά και έτσι διαμόρφωνε και διαμορφώνει την πολιτική του. Η πολιτική σύγκρουση με το καθεστώς Μητσοτάκη και με όσους το εκπροσωπούν δεν γίνεται με όρους προσωπικής σταυροφορίας αλλά με σχέδιο, θεσμική σοβαρότητα και αποφασιστικότητα. Δεν είναι ατομική υπόθεση αλλά συλλογικό καθήκον και στρατηγική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θέλει και μπορεί με ενότητα, σοβαρότητα και ψυχραιμία να διασφαλίσει το πρόσωπο και την καθαρότητα της πολιτικής του.

Νερό στο μύλο του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του ουδείς δικαιούται να ρίχνει και μάλιστα λίγες ημέρες πριν και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου».

Εισαγγελική εντολή για ποινική έρευνα

Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις και σε δικαστικό επίπεδο μετά την «παραληρηματική» ανάρτηση του Παύλου Πολάκη με τα ονόματα 33 δικαστών, τραπεζιτών, δημοσιογράφων, αλλά και του επικεφαλής της Αρχής Δημοσίων Εσόδων, τους οποίους στοχοποιεί και απειλεί, αναφέροντας πως «αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά».

Με αφορμή αυτή την ανάρτηση του κ. Πολάκη στη προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και άλλες με αντίστοιχο περιεχόμενο που κυκλοφόρησαν στα social media, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος, παρενέβη αυτεπαγγέλτως και ζήτησε τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας.

Συγκεκριμένα, στις επίμαχες αναρτήσεις -μεταξύ αυτών και εκείνη του κ. Πολάκη- αναφέρονται ονόματα δικαστικών λειτουργών που μετείχαν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου το οποίο και καταδίκασε τον υπουργό Επικρατείας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Νίκο Παππά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης δυο ετών με τριετή αναστολή.

Επιπρόσθετα, στις ίδιες αναρτήσεις υπάρχουν αναφορές και σε δικαστικούς λειτουργούς που μετέχουν στη σύνθεση του άλλου Ειδικού Δικαστηρίου, ενώπιον του οποίου δικάζεται ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Με αφορμή αυτές τις αναρτήσεις ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας παρήγγειλε στην προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλουτη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για δύο τουλάχιστον αδικήματα και συγκεκριμένα της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών. Να σημειωθεί πως η έρευνα αφορά όχι μόνο τη στοχοποίηση των δικαστικών λειτουργών, αλλά και τη στοχοποιήση δημοσιογράφων και τραπεζιτών και όσων αναφέρονται στις επίμαχες αναρτήσεις.

Τέλος, σχετικά με το σκέλος της έρευνας που αφορά στην ανάρτηση του κ. Πολάκη η εισαγγελία λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας αναμένεται να αποστείλει την υπόθεση, όπως προβλέπεται, στη Βουλή για τα περαιτέρω.

Ο Πολάκης απειλεί τώρα και τον ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση για το «άδειασμά» του από την επίσημη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το απόγευμα, με νέα ανάρτησή του στο Facebook, ο Παύλος Πολάκης.

Ο βουλευτής Χανίων όχι μόνο δεν κάνει πίσω μετά τη διαδικτυακή «προκήρυξη» δικαστών και δημοσιογράφων, αλλά και παραπέμπει τη διαφωνία του στα όργανα του κόμματος, απειλώντας ευθέως και λέγοντας χαρακτηριστικά ότι με «πηγές» δεν θ’ ανοίξει διάλογο.

polakis-anartisi-2

Αφήνει έτσι να εννοηθεί ότι περιμένει επίσημη τοποθέτηση του κόμματος και όχι «διαρροές», με τις οποίες η Κουμουνδούρου αφήνει να εννοηθεί ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ουσιαστικά μόνος του τον εαυτό του εκτός ψηφοδελτίων, με την «εμπρηστική» του ανάρυηση, με την οποία στοχοποίησε 33 πρόσωπα -δημοσιογράφους, δικαστές, τραπεζικούς και τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ.

Πολάκης: Τα «έβαλε» και με τον ΣΥΡΙΖΑ – Εισαγγελική εντολή για ποινική έρευνα

Διαβάστε περισσότερα