Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση μετά τα νέα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο αυτουργός της υγειονομικής καταστροφής, σε απόλυτο πανικό από τη πλήρη κατάρρευση του ΕΣΥ και τη θλιβερή ευρωπαϊκή πρωτιά σε θανάτους και σε κρούσματα, αντί να αναλάβει την ευθύνη του, τη μεταθέτει για άλλη μια φορά στους πολίτες.

Αυτή τη φορά στοχοποιεί του άνω των 60 και αντί να ανακοινώσει μέτρα στήριξης του ΕΣΥ, ενθάρρυνσης του εμβολιασμού και αυστηροποίησης των μέτρων υγειονομικής προστασίας, ανακοινώνει μέτρα τιμωρίας και οικονομικής εξόντωσης, που σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν έχουν εφαρμοστεί.

Αποτυχημένος Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης.»

Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους άνω των 60 ετών

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60 ετών, οι οποίοι θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, αλλιώς θα τους επιβάλλεται 100 ευρώ πρόστιμο για κάθε μήνα που παραμένουν ανεμβολίαστοι.

«Δεν είναι ποινή, η απόφασή μου είναι προστασία και όχι τιμωρία» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Ακόμη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι το διάστημα από 6 έως 12 Δεκεμβρίου θα παρέχεται δωρεάν σε όλους, εμβολιασμένους και μη, ένα self test προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά του ιού την περίοδο των εορτών.

Ηλιόπουλος: Πολιτική απάτη Μητσοτάκη να ακυρώνει το συνέδριο της ΝΔ, ενώ μιλάει για πανδημία ανεμβολίαστων

«Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται δύο φορές πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε θανάτουςανά εκατομμύριο κατοίκων και για αυτό υπάρχουν ευθύνες», σημείωσε, λέγοντας ότι «μέσα στο Νοέμβρη έχουμε 2.129 απώλειες συμπολιτών μας». «Η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει απαντήσει πόσες από αυτές τις απώλειες συνέβησαν εκτός ΜΕΘ», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλοςμιλώντας στο OPEN το πρωί της Τρίτης.

«Όταν μετά από δύο χρόνια πανδημίας, όταν ένα χρόνο μετά τον περσινό φονικό Νοέμβρη, νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη, όπως το Ιπποκράτειο, ακυρώνουν ακόμα και έκτακτα χειρουργεία γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, τότε είναι σαφές ότι υπάρχουν ευθύνες», επισήμανε και πρόσθεσε: «για κάθε συμπολίτη μας που χρειάζεται ΜΕΘ και αυτή δεν υπάρχει, η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο, Κυριάκος Μητσοτάκης».

Σχολίασε μάλιστα ότι είναι «βαθιά υποκριτικό, τη στιγμή που η ΝΔ ακυρώνει το συνέδριό της για λόγους δημόσιας υγείας, να λέει ότι είναι αποδεκτό να δημιουργούνται τάξεις με 28 και 29 μαθήτριες εν μέσω πανδημίας». «Όπως είναι επίσης πολιτική απάτη να ακυρώνει το συνέδριό της, την ίδια στιγμή που λέει συνεχώς ότι έχουμε πανδημία ανεμβολίαστων», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.