Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προχώρησε σε ανακοίνωση, αφήνοντας αιχμές κατά της κυβέρνησης και τον πρόεδρο & διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Γιώργο Στάσση, αναφορικά με τα μπόνους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

«Ο κ. Στάσσης συνεχίζει να δίνει μπόνους στον εαυτό του την ώρα που οι πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Ο κ. Οικονόμου, μετά την αρχική αποκάλυψη για το μπόνους στα golden boys της ΔΕΗ 16 εκατ. ευρώ, είχε δηλώσει πως η διανομή των μετοχών «δώρο» «έχει παγώσει, δεν υλοποιείται και δεν θα υλοποιηθεί».

Σύμφωνα με την αποκάλυψη της εφημερίδας Δημοκρατία, ο κ. Στάσσης την Παρασκευή πήρε ακόμα 145.000 μετοχές της ΔΕΗ έναντι 816.814 ευρώ, με το συνολικό ποσό που έχει ήδη εκταμιευθεί προς τις τσέπες των «γαλάζιων παιδιών» να ξεπερνά πλέον τα 7 εκατ. ευρώ.

Ή ο κ. Στάσσης αυτενεργεί, οπότε οφείλει σήμερα κιόλας να αποπεμφθεί, ή λειτουργεί στο πλιάτσικο ως μπροστινός του κ. Μητσοτάκη και των συνεργατών του και όλοι μαζί δουλεύουν ψιλό γαζί τους καταναλωτές μοιράζοντας το υστέρημά τους.

Περιμένουμε την απάντηση του κ. Οικονόμου».

ΔΕΗ: Ο Στάσσης αγόρασε πάλι στα κρυφά μετοχές 816.814€

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», «η ΔΕΗ ενημέρωσε ότι αγόρασε ακόμα 145.000 ίδιες μετοχές αντί 816.814 ευρώ. Ετσι, για το πρόγραμμα των υπερμπόνους των στελεχών έχουν ήδη αγοραστεί συνολικά 851.238 μετοχές, με το ποσό που έχει σπαταληθεί ως τώρα να αγγίζει πια τα 7.000.000 ευρώ! Κάτι που σημαίνει ότι σχεδόν το μισό μπόνους έχει διασφαλιστεί, αν και η καταληκτική ημερομηνία είναι τον Ιούνιο του 2023».

«Η ΔΕΗ βγάζει τεράστια υπερκέρδη, αποδεδειγμένα πλέον από τη ΡΑΕ, εκμεταλλευόμενη μια εθνική ενεργειακή κρίση και ξεζουμίζοντας τους πολίτες. Η διοίκησή της δεν έχει προστατεύσει τους καταναλωτές, όπως όφειλε λόγω του δημόσιου χαρακτήρα της, αλλά ούτε και τους μετόχους της με την κατρακύλα της μετοχής ως θα όφειλε ως ιδιωτική επιχείρηση, ώστε να αξίζει τέτοιες αμοιβές και τέτοια μπόνους. Το αντίθετο», προστίθεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας.