Οι ισραηλινές δυνάμεις έβαλαν στόχο το προξενείο του Ιράν και την κατοικία του Ιρανού πρεσβευτή στη Συρία και συγκεκριμένα στη Δαμασκό, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Ιρανός πρεσβευτής δεν τραυματίστηκε από τη συγκεκριμένη αεροπορική επιδρομή.

Οκτώ άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας υψηλόβαθμος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε προάστιο της Δαμασκού, ανέφεραν ιρανικά και συριακά μέσα ενημέρωσης, καθώς και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το συριακό πρακτορείο SANA μετέδωσε ότι από το πλήγμα καταστράφηκε το προξενείο του Ιράν στη Συρία. «Ισραηλινά πλήγματα έβαλαν στο στόχαστρο ένα κτίριο στη συνοικία Μαζέχ της Δαμασκού», μια περιοχή όπου στεγάζονται πολλές πρεσβείες και τα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών, μετέδωσε το πρακτορείο. Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στο σημείο είπε ότι το κτίριο δίπλα στην πρεσβεία του Ιράν καταστράφηκε ολοσχερώς.

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν ότι μεταξύ των νεκρών είναι και ο Ρεζά Ζαχεντί, ηγετικό στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης.

Σύμφωνα με τον ιρανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Nournews, ο πρεσβευτής του Ιράν Χοσεΐν Ακμπαρί και η οικογένειά του δεν τραυματίστηκαν.

Το Παρατηρητήριο έκανε λόγο για συνολικά οκτώ νεκρούς από ισραηλινούς πυραύλους που κατέστρεψαν «ένα παράρτημα της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό», ενώ το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενες πηγές, μετέδωσε ότι σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι «από το ισραηλινό πλήγμα στο κτίριο του ιρανικού προξενείου».

Νωρίτερα, άλλο ιρανικό πρακτορείο, το SNN, μετέδωσε ότι μεταξύ των στόχων ήταν και κατοικία του Ιρανού πρεσβευτή.

Διαβάστε ακόμη: