Η Αφροδίτη Λατινοπούλου και το κόμμα ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ, του οποίου είναι πρόεδρος, αρχίζει να ανεβαίνει δημοσκοπικά και οι μετρήσεις δείχνουν ότι είναι εφικτός ο στόχος να πιάσει το όριο του 3% και να εκλέξει ευρωβουλευτή.

Η νεότερη πρόεδρος στον δεξιό πατριωτικό χώρο με σύνθημα «Στείλε Μήνυμα» έχει μπει δυναμικά στη μάχη των ευρωεκλογών.

Μιλώντας στον Γιάννη Τίληρο για την «axianews» και το radar ανοίγει τα χαρτιά της και μιλάει για τον γάμο των ομοφυλόφιλων στον οποίο είναι φυσικά αντίθετη, για τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ελλάδας και της Ευρώπης που είναι το δημογραφικό και η βίαιη ισλαμοποίηση, αλλά και για την αισιοδοξία της ότι η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ θα καταφέρει να εκλέξει ευρωβουλευτή.

Πώς προέκυψε η ενασχόλησή σας με την πολιτική αλλά και πώς πήρατε απόφαση να ιδρύσετε το δικό σας πολιτικό κόμμα;

Από μαθήτρια μου άρεσε να ασχολούμαι με τα κοινά. Θεωρούσα πως μόνο έτσι μπορούμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα ή συνθήκες που επηρεάζουν τη ζωή μας. Από τον καναπέ του και από το κρεβάτι του κανείς δεν άλλαξε ποτέ τίποτα! Είναι γεγονός πως ο πολιτικός χώρος δεξιότερα της Ν.Δ. δεν διαθέτει αρκετούς, ας το πούμε ευγενικά, σοβαρούς σχηματισμούς ή και σοβαρά πολιτικά πρόσωπα. Κυριαρχεί μία ελαφρότητα, μία φαιδρότητα και ένας άκρατος λαϊκισμός στα πρόσωπα που ηγούνται στον συγκεκριμένο χώρο που δεν του αρμόζει όμως σε καμία περίπτωση. Γιατί απευθύνονται σε ένα κοινό με αξίες, πατριωτισμό, οικογενειάρχες και κατά βάση λογικούς ανθρώπους που ζητούν αυτονόητα πράγματα.

Οπότε η απόφαση για τη ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ ήταν σχεδόν μονόδρομος.

Ποια είναι κατά την γνώμη σας η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίσουμε στο μέλλον;

Για την Ευρώπη αλλά και για την Ελλάδα είναι το δημογραφικό, χωρίς καμία δεύτερη συζήτηση. Για πάρα πολλούς λόγους οι νεαροί Ευρωπαίοι όπως και οι Έλληνες αργούν πολύ να κάνουν οικογένεια. Μεγάλος λόγος είναι οι οικονομικές συνθήκες, αλλά δεν είναι μόνον αυτός. Πιστεύω πως οι σημερινοί άνθρωποι είναι πολύ πιο εγωιστές από τις παλιότερες γενιές και πολύ πιο κακομαθημένοι και με την πρώτη δυσκολία τα παρατάνε, ενώ παρατείνουν χρονικά το να αναλάβουν τις οποιασδήποτε ευθύνες και δεσμεύσεις. Και η σωστή οικογένεια απαιτεί συμβιβασμούς και δεσμεύσεις. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως η πολιτεία είναι αμέτοχη με την ανύπαρκτη εθνική πολιτική της για την πραγματική στήριξη μιας νέας οικογένειας. Αντίθετα, δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση σε σύμπνοια με την Ε.Ε. προσπαθεί να επιβάλλει με το ζόρι μία πολυπολιτισμικότητα κάτι που προσωπικά με εξοργίζει και βρίσκει τη ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ κάθετα απέναντι. Η Ελλάδα δεν πρέπει να γεμίσει ούτε με φανατικούς ισλαμιστές, ούτε με Αφρικανούς. Γιατί τότε θα πάψει να είναι Ελλάδα. Απαιτείται, χθες, εθνική στρατηγική για να αντιμετωπίσουμε σοβαρά αυτό το ζήτημα λαμβάνοντας τεχνογνωσία από πολιτικούς τύπου Όρμπαν που όντως ασχολούνται σοβαρά με αυτό το θέμα και δίνουν σοβαρά κίνητρα για τη δημιουργία οικογένειας στους πολίτες τους και όχι ασπιρίνες όπως κάνει η κυβέρνησή μας.

Γιατί σηκώσατε τόσο πολύ ως ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ το θέμα των γάμων των ομοφυλοφίλων;

Γιατί είναι κόντρα στη λογική, την επιστήμη, την ηθική και την θρησκεία. Είναι ανήθικο και ύβρις. Γιατί με πρόσχημα τα παιδιά, τα δίνουν βορά στον καθένα που θα έχει την οικονομική δύναμη για να τα εκμεταλλευτεί. Γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων δεν υπάρχει. Ο γάμος είναι ιερό μυστήριο της εκκλησίας μας. Δεν έγινε για να ντύνεται νυφούλα ο Μπάμπης και ο Μήτσος και να παραγγέλνουν παιδιά από το Διαδίκτυο. Ούτε φυσικά μπορώ ως γυναίκα να δεχτώ την εμπορευματοποίηση της μήτρας. Τραγικά πράγματα. Και όλα αυτά την εποχή που βάλλεται πανταχόθεν ο θεσμός της πυρηνικής οικογένειας, η κυβέρνηση προσπαθεί να του δώσει τη χαριστική βολή. Να ξέρετε πως όταν δυναμώσει η ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ θα κάνουμε τα πάντα να ακυρώσουμε αυτόν τον άθλιο νόμο που δυστυχώς ψήφισαν τα 2/3 της «’κεντροδεξιάς»’ (εδώ γελάμε) κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Ούτε ο ακροαριστερός ΣΥΡΙΖΑ δεν τα τόλμησε αυτά και τα έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αδιανόητο.

Ποια θεωρείτε τα μεγαλύτερα προβλήματα της Ευρώπης αλλά και της Ελλάδας σήμερα;

Δυστυχώς το μεγαλύτερο πρόβλημα –και είναι κοινό– είναι η βίαιη ισλαμοποίηση της Ε.Ε. αλλά και της Ελλάδας. Με αστείους πολιτικούς χειρισμούς φέρανε στα εδάφη μας φανατικούς ισλαμιστές που εξαπλώνονται σαν βαριά αρρώστια με ταχύτητα παντού. Εδώ πρέπει να μπει ένα τέλος. Από όλες τις χώρες μαζί. Πρέπει την πολιτική του Όρμπαν στη λαθρομετανάστευση να την υιοθετήσει όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση. Να γίνει ο φάρος της Ευρώπης σε ό,τι αφορά το λαθρομεταναστευτικό. Πρέπει η Ε.Ε. να γίνει ένα σωστό φρούριο και να περάσει αυστηρούς ελέγχους όσους είναι ήδη εδώ. Δηλαδή αρνούνται να ενσωματωθούν; Πίσω στις πατρίδες τους.

Ένα άλλο τεράστιο πρόβλημα (δυστυχώς και αυτό άμεσα συνδεδεμένο με τη λαθρομετανάστευση) είναι η εγκληματικότητα. Έχει αυξηθεί πάρα πολύ παντού. Και στη χώρα μας φυσικά. Πρέπει να αναθεωρήσουμε συνολικά τον ποινικό κώδικα και στη χώρα μας και στην Ε.Ε. Τι πάει να πει τα ισόβια να είναι max 25 χρόνια έκτισης ποινής; Όχι αυτό είναι απαράδεκτο. Τα ισόβια πρέπει να είναι ισόβια και ούτε μια μέρα λιγότερο. Και φυσικά πρέπει να επανεξετάσουμε και την θανατική ποινή για ειδεχθή εγκλήματα. Δυστυχώς τόσο η Ε.Ε. όσο και η Ελλάδα έχουν ποινές – χάδια για πολύ σοβαρά εγκλήματα και αυτό πρέπει να αλλάξει. Είναι δυνατόν σε λίγους μήνες ο αρχιεκτελεστής Κουφοντίνας να κυκλοφορεί ελεύθερος; Αυτό δεν είναι δικαιοσύνη. Είναι πρόκληση προς τους σωστούς νομοταγείς πολίτες.

Ποιο πολιτικό πρόσωπο αποτελεί έμπνευση για εσάς;

Η Μάργκαρετ Θάτσερ. Από μικρό παιδί θυμάμαι να την μελετάω και να είναι η έμπνευσή μου. Φυσικά, μεγαλώνοντας και καταλαβαίνοντας τα επιτεύγματα της, την εποχή κιόλας που τα πέτυχε, τη θαύμασα ακόμα περισσότερο.

Τι γνώμη έχετε για την όλο και αυξανόμενη βία; Πρόσφατο παράδειγμα όλα όσα έγιναν στην Θεσσαλονίκη απέναντι σε δύο τρανς άτομα. Είναι υπεύθυνη η κοινωνία αλλά και η πολιτεία να περάσει το μήνυμα κατά της βίας και υπέρ της αλληλεγγύης;

 Η αυξανόμενη βία είναι γεγονός. Δυστυχώς. Μεγάλο ρόλο παίζουν τα πάρα πολλά διαζύγια (δηλαδή οι ίδιες οικογένειες που μεγαλώνουν τα παιδιά), ο άκρατος υλισμός που κάνουν αυτοσκοπό το χρήμα με κάθε μέσο και σκοπό, αλλά και τα σχολεία που οι καθηγητές και να θέλουν να ασχοληθούν δεν μπορούν να κάνουν σχεδόν τίποτα για διδάξουν σεβασμό στα παιδιά. Έχει χαθεί το μέτρο παντού.

Όσο για το περιστατικό της Θεσσαλονίκης, επειδή είμαι από τη Θεσσαλονίκη, μην μεγαλοποιούμε καταστάσεις. Γιατί γραφτήκανε και ειπωθήκανε από τηλεοράσεις και sites τέρατα που εξόργισαν τον κόσμο. Τίποτα πολύ σοβαρό δεν έγινε. Ούτε επίθεση δολοφονίας, ούτε λιντσάρισμα προφανώς, παρά μόνο έντονες αποδοκιμασίες και γιουχάισμα σε ένα κυρίως άτομο που είχε βγει ακριβώς για να προκαλέσει μπας και τραβήξει τα φώτα πάνω του. Και το πέτυχε. Όλα τα άλλα είναι υπερβολές των δημοσιογράφων και τίποτε παραπάνω. Εκτός αν πιστεύει κανείς σοβαρά πως όχλος 200 ατόμων κυνήγησε δύο τρανς με τακούνια και αυτοί μπόρεσαν και ξέφυγαν. Ε, προφανώς δεν τους κυνήγησε κανείς και δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Ποιος είναι ο στόχος σας για το άμεσο μέλλον;

Να καταφέρουμε η ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ να μπει στην Ευρωβουλή και ο λόγος της να εκπροσωπεί κάθε λογικό Έλληνα.

Πιστεύω πως θα περάσουμε το μέτρο του 3% και θα εκλέξουμε ευρωβουλευτή. Ελπίζω να φτάσουμε το 5% και να εκλέξουμε δύο.

Τα μηνύματα που έχουμε ως τώρα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά πως μπορούμε να πετύχουμε ένα ποσοστό όπως το 5% που θα κάνει πραγματικά αίσθηση.

Διαβάστε ακόμη: