Συνεχίζονται οι απολογίες των συλληφθέντων για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό δύο φίλων του τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου στην Θεσσαλονίκη. Η υπόθεση προχωρά με ταχύτατες διαδικασίες.

Χθες απολογήθηκαν οι πρώτοι δύο από τους οκτώ συλληφθέντες, οι οποίοι μετά από τις πολύωρες απολογίες τους, κρίθηκαν προφυλακιστέοι με τη σύμφωνη ανακριτή και εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει κριθεί προφυλακιστέος ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής, που αποτέλεσε την πρώτη σύλληψη για τη δολοφονία.

Την ίδια ώρα, τόσο οι απολογίες, όσο και τα ντοκουμέντα που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας από το βράδυ της φρικτής δολοφονίας συγκλονίζουν. Μάλιστα, η 7η τακτική ανακρίτρια διέταξε να υποβληθούν σε τεστ DNA όλοι τοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση. Σκοπός είναι να πιστοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο ο βαθμός συμμετοχής του καθενός στην δολοφονία του Άλκη.

Συνελήφθη ο 20χρονος φυγάς στην Αλβανία για τον οποίο είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα

Συνελήφθη, πριν από λίγο, ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία λίγες ώρες μετά την δολοφονία του Άλκη και για τον οποίο είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα.

Το πρωί ο δικηγόρος του είχε προαναγγείλει ότι ο πελάτης του θα συναινέσει να έρθει στην Ελλάδα για να δώσει εξηγήσεις που αφορούν στον ρόλο του στην υπόθεση και «θα τύχει μίας δίκαιης δίκης στη χώρα μας».

«Η πρόθεση του εντολέα μου είναι να εμφανιστεί ενώπιον των ελληνικών αρχών. Εκτιμώ ότι τις επόμενες ώρες θα παραδοθεί στις αλβανικές αρχές και θα συμφωνήσει για την έκδοσή του. Κάνω μια παρένθεση να πω ότι ο κ. Κούγιας, είχε δηλώσει ότι τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο δεν πρόκειται να τον δούμε τα επόμενα 20 χρόνια. Ο ίδιος θα μπορούσε να βρίσκεται στην Αλβανία, θα επιλέξει να έρθει στην Ελλάδα διότι έχει να δώσει εξηγήσεις που αφορούν το ρόλο του και θα τύχει μιας δίκαιης δίκης. Οι ελληνικές αρχές είναι από χθες ενήμερες για την απόφασή του να παραδοθεί. Η γενική του θέση είναι πως είχε έναν περιφερειακό ρόλο στην υπόθεση.

Το γεγονός ότι εμφανίζεται έχει ένα ενδιαφέρον καθώς έχει να καταθέσει κάποια πράγματα στη δικαιοσύνη. Η πρώτη του θέση που μου ζήτησε να παραθέσω είναι ότι είναι συντετριμμένος για το περιστατικό», είπε συγκεκριμένα ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ο 20χρονος μαζί με τον πατέρα και την γιαγιά του διέφυγαν στην Αλβανία. Σήμερα Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, οκτώ ημέρες μετά την διαφυγή του στην Αλβανία, ο 20χρονος Αλβανός υποχρεώθηκε να παραδοθεί και συνελήφθη.

Νέα ντοκουμέντα από την δολοφονία του Άλκη Καμπανού που συγκλονίζουν

Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία και βίντεο-ντοκουμέντα αποτυπώνουν ξεκάθαρα την οργανωμένη επίθεση χούλιγκαν, που πήγαν στο σημείο αποφασισμένοι για «σκληρή» βία.

https://www.youtube.com/watch?v=W8jUPSKSrWk&t=15s&ab_channel=ProtoThema

Ακολουθούν φωτογραφίες από τα ευρήματα της αστυνομίας στο σημείο όπου δέχθηκαν επίθεση ο Άλκης και οι φίλοι του:

Συνεχίζονται οι απολογίες των συλληφθέντων για την δολοφονία του Άλκη - Νέα ντοκουμέντα στο «φως» Συνεχίζονται οι απολογίες των συλληφθέντων για την δολοφονία του Άλκη - Νέα ντοκουμέντα στο «φως» Συνεχίζονται οι απολογίες των συλληφθέντων για την δολοφονία του Άλκη - Νέα ντοκουμέντα στο «φως» Συνεχίζονται οι απολογίες των συλληφθέντων για την δολοφονία του Άλκη - Νέα ντοκουμέντα στο «φως»

Αυτοί είναι οι 11 που εμπλέκονται στη δολοφονία του Άλκη

Σεσημασμένοι χούλιγκαν με βαρύ παρελθόν σε υποθέσεις οπαδικής βίας και μέλη του συνδέσμου οπαδών του ΠΑΟΚ επί της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού στην Θεσσαλονίκη είναι οι περισσότεροι από τους 11 ταυτοποιημένους συμμετέχοντες στην δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και την απόπειρα ανθρωποκτονίας των δυο φίλων του την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου στην περιοχή της Χαριλάου.

Συνεχίζονται οι απολογίες των συλληφθέντων για την δολοφονία του Άλκη - Νέα ντοκουμέντα στο «φως»

Το κατηγορητήριο για τους συλληφθέντες είναι πολύ βαρύ.

Όπως αναφέρουν οι δικαστές, οι 11 κατηγορούμενοι, εκτός από τον Άλκη, είχαν πρόθεση να δολοφονήσουν και τους δύο φίλους του που βρίσκονταν στο σημείο.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Κατευθείαν τους ρωτήσατε ποιας αθλητικής ομάδας είναι οπαδοί και στο άκουσμα της παραδοχής τους, ότι υποστηρίζουν την ομάδα του Άρη, χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε λεκτική αντιπαράθεση, όλως αιφνιδίως επιτεθήκατε σε αυτούς, χτυπώντας τους με σφοδρότητα με τα μαχαίρια, τα πτυσσόμενα κλομπ, τους μεταλλικούς σωλήνες, λοστούς και το αναδιπλούμενο δρεπάνι. Πιο συγκεκριμένα, με τη χρήση των ως άνω καταφέρατε πολλαπλά χτυπήματα στον Αλκιβιάδη Καμπανό προκαλώντας σε αυτόν τραύμα στην πρόσθια επιφάνεια του δεξιού μηρού, δύο τραύματα στην εξωτερική επιφάνεια του αριστερού μηρού, ρωγμώδες κάταγμα κρανίου στην ινιακή χώρα και στον κρανιακό βόθρο και υπαραχνοειδή αιμορραγία, εκ των οποίων τραυμάτων επήλθε ο θάνατός του».