Διάταξη για την υποβολή σε τεστ DNA όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του Άλκη Καμπανού εξέδωσε η 7η τακτική ανακρίτρια. Ο σκοπός είναι να πιστοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο ο βαθμός συμμετοχής του καθενός.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, το dna θα συγκριθεί με το γενετικό υλικό στα πειστήρια, δηλαδή στο δρεπάνι και στο μαχαίρι, που έχουν κατασχεθεί από την αστυνομία, καθώς εντοπίστηκαν στον τόπο της δολοφονίας του 19χρονου. Με τον τρόπο αυτόν οι ανακριτικές αρχές θεωρούν ότι θα ταυτοποιήσουν τους φυσικούς αυτουργούς, αυτούς δηλαδή που έκοψαν το νήμα της ζωής του άτυχου νεαρού, καθώς οι Αρχές θέλουν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να υπάρχει και κάποιος άλλος, άγνωστος, ύποπτος.

Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη βρίσκονται από το μεσημέρι οι απολογίες των εμπλεκομένων στην καταδρομική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο 19χρονος Άλκης. Ειδικότερα πρόκειται για έναν Έλληνα και έναν Αλβανό, οι οποίοι φέρεται να επέβαιναν στο πρώτο αυτοκίνητο, όπως φαίνεται στο βίντεο της δολοφονικής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο κατηγορούμενοι εισήλθαν στο δικαστικό Μέγαρο από την πίσω πόρτα υπό άκρα μυστικότητα. Σε βάρος τους έχει ασκηθεί δίωξη για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα.

Διεκόπη η ανάκριση του πρώτου, φωνές από την ανακρίτρια

Εν τω μεταξύ, στην προσωρινή διακοπή της ανάκρισης του ενός από τους συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, προχώρησε η ανακρίτρια νωρίτερα. Ο νεαρός, ο οποίος ξεκίνησε να απολογείται από τις 12:30, εκνεύρισε την ανακρίτρια, με τις φωνές της να ακούγονται εκτός της δικαστικής αίθουσας.