Εκδόθηκε, όπως αναμενόταν από χθες, το διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο από την Αλβανία ο οποίος καταζητείται ως εμπλεκόμενος στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Το διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο Αλβανό που πιστεύεται ότι διέφυγε στη γειτονική χώρα μετά την άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, έχει φτάσει ήδη από χθες στο αλβανικό υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Η άφιξη του εντάλματος επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο της χώρας χθες και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία έρευνας για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Μάλιστα οι έρευνες άρχισαν από τις συνοριακές διαβάσεις χωρίς να υπάρχει προς το παρόν κάποια ενημέρωση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο παρελθόν δεν έχουν υπάρξει στη χώρα πολλές περιπτώσεις σύλληψης και έκδοσης υπόπτων για εγκλήματα σε άλλες χώρες. Επίσης, εκτιμάται ότι είναι δύσκολο να έχει διαφύγει μόνος του ο νεαρός στην Αλβανία και μάλιστα από αφύλαχτες διαβάσεις όπως συνήθως συμβαίνει.

Ο 20χρονος με καταγωγή από την Αλβανία που κατηζείται στην πατρίδα του, είναι το 11ο μέλος του τάγματος εφόδου χούλιγκαν που συμμετείχε στην επίθεση στον Άλκη Καμπανό και την παρέα του.

Μετά και την παράδοση του «Αθηναίου» χθες, είναι ο μόνος ο οποίος δεν έχει ακόμα συλληφθεί για την υπόθεση, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που έχει μέχρι στιγμής η ΕΛ.ΑΣ.

Ο 25χρονοςΑλέξανδρος Βελαλόπουλος, επονομαζόμενος και «Αθηναίος», είναι ο λογιζόμενος από τις Αρχές ως σκληρός χούλιγκαν της θύρας 4 του ΠΑΟΚ, ο οποίος παραδόθηκε χθες στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου μετέβη συνοδεία του συνηγόρου του, για την εμπλοκή του στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Μάλιστα, σήμερα πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Απολογούνται από σήμερα ως την Παρασκευή οι οχτώ συλληφθέντες για την δολοφονία του Άλκη

Από σήμερα, Τετάρτη, έως και την Παρασκευή, αναμένεται να απολογηθούν στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης οι οκτώ συλληφθέντες για τη δολοφονία του Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Μεταξύ άλλων, διώκονται για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή.

Υπενθυμίζεται ότι οι οκτώ έχουν «φωτογραφίσει» έναν 21χρονο Έλληνα, τον Γ. Κ., ως τον δράστη της δολοφονίας και ως «εγκέφαλο» της επίθεσης τον 23χρονο Αλβανό που συνελήφθη πρώτος.

Ο 23χρονος Αλβανός παραδέχτηκε πλέον ότι ήταν παρών στο φονικό συμβάν, αλλά υποδεικνύοντας κι αυτός ως δράστη της δολοφονίας τον 21χρονο Έλληνα, Γ.Κ.