search

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αναβολή, προς ώρας, στο ναυάγιο του ντιλ της JP Morgan με την Viva Wallet

Η ολιγοήμερη παράταση που δόθηκε ενδεχομένως να σημαίνει ότι η συμφωνία μπορεί να ευοδωθεί.

221122083009_JPMorgan-VivaWallet

Η ολιγοήμερη παράταση που δόθηκε, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της JP Morgan και της Viva Wallet, ενδεχομένως να σημαίνει ότι η συμφωνία μπορεί να ευοδωθεί.

Μία συμφωνία που αν ολοκληρωθεί θα αποτελέσει το απόλυτο success story του 2022, ένα deal του αποτίμησε την αξία του ελληνικού μονόκερου στα 2 δις ευρώ.

Ωστόσο τίποτα δεν έχει κλειδώσει ακόμα.

Ο Χάρης Καρώνης, συνεχίζει το σκληρό μπρα ντε φερ με τους Αμερικανούς, που εκπροσωπούν μία τράπεζα κολοσσό.

Χθες 30 Νοεμβρίου έληξε το πρώτο χρονοδιάγραμμα και ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι δόθηκε μικρή παράταση στις συνομιλίες. Οι απόψεις της αγοράς διίστανται, κάποιοι κάνουν λόγο για ναυάγιο και άλλοι για τροποποιήσεις της αρχικής πρότασης που θα καταλήξουν σε συμφωνία.

Ωστόσο όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές τηρούν σιγή ιχθύος καθώς οι ρήτρες εμπιστευτικότητας είναι τόσο αυστηρές που απαγορεύουν την παραμικρή πληροφόρηση για την εξέλιξη της συμφωνίας.

Η υπόθεση «κολλάει» στο τελικό τίμημα της συναλλαγής που σε πρώτη φάση αφορά το 48,5% της Viva το οποίο διαθέτουν στους Αμερικανούς το Family Office της οικογένειας Μαριάννας Λάτση (ποσοστό 13,5%), η Deca (ποσοστό 10,5%), και το venture capital Hedosophia, με έδρα στο Λονδίνο (με ποσοστό πάνω από 24,5%). Ενώ εμπλοκή φαίνεται να υπάρχει και στο σκέλος των stock options προς στελέχη και εργαζόμενους της Viva Wallet.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία που είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Ιανουάριο αποτιμούσε την Viva Wallet στα 2,05 δισ. δολάρια.

Η Viva Wallet είναι ο πρώτος ελληνικός μονόκερος και η συμφωνία εξαγοράς από τον αμερικανικό κολοσσό τον περασμένο Ιανουάριο έτυχε εξαιρετικά μεγάλης δημοσιότητας, με δηλώσεις από αξιωματούχους της κυβέρνησης, καθώς ήταν από τα μεγαλύτερα success story των τελευταίων ετών.

Διαβάστε ακόμη: