Σήμερα (24/01), η Ποδοσφαιρική Ένωση της Ρωσίας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της UEFA, στο πλαίσιο συζητήσεων που στοχεύουν στην επάνοδο των ρωσικών συλλόγων στις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, ύστερα από τον αποκλεισμό, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Η συνάντηση ήταν διμερής και δε σχηματίσθηκε κάποια ομάδα εργασίας όπως είχε ανακοινώσει η ρωσική πλευρά, πριν από μερικές εβδομάδες. Με νέα ανακοίνωση, οι Ρώσοι υποστήριξαν ότι συζητήθηκε ευρεία γκάμα θεμάτων αναφορικά με τη συνεργασία των δύο φορέων και ότι συμφωνήθηκε να συνεχισθεί ο διάλογος. Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί εντός του Φεβρουαρίου.

Η UEFA δεν ενέκρινε, αλλά ούτε απέρριψε την επιστροφή των ρωσικών συλλόγων και εθνικών ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις. Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία δε μπορεί να λάβει μόνη μία τέτοια απόφαση, ακόμη και σχετικά με δικές της διοργανώσεις, αφού θα χρειασθεί η παρέμβαση και άλλων αθλητικών φορέων, όπως η FIFA και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ήδη, η Επιτροπή συζητά την επιστροφή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών με στόχο να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 του Παρισιού, ωστόσο, στη συγκεκριμένη υπόθεση θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο και η συμπεριφορά της Ρωσίας, ως προς τους κανονισμούς αντί του ντόπινγκ.

Η Ρωσία απουσίασε από την κλήρωση των προκριματικών του EURO 2024 και ως εκ τούτου, θα λείψει από τον θεσμό. Όμως, η συζήτηση αφορά τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026, αλλά και τις διασυλλογικές διοργανώσεις, με τις ομοσπονδίες να ζητούν εισιτήρια για τη νέα σεζόν, Μάρτιο ή Απρίλιο.

Διαβάστε ακόμη: