Η Apple και η Qualcomm αποκάλυψαν τη Δευτέρα ότι συνήψαν μια νέα συμφωνία προμήθειας τσιπ.

Η συνεργασία ορίζει ότι η Qualcomm θα παρέχει τα συστήματα Snapdragon 5G Modem-RF για το smartphone της Apple που θα κυκλοφορήσει από το 2024 έως το 2026.

Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν κοινοποιούνται, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Qualcomm στο Yahoo Finance.

Η μετοχή της Qualcomm εκτινάχθηκε πάνω από 3% στις αρχές της Δευτέρας ενώ η μετοχή της Apple σημείωσε άνοδο 1%.

Μετά από αρκετά χρόνια προσπάθειας να ελέγξει τη μοίρα της φτιάχνοντας τα δικά της τσιπ, η Apple κατέστησε σαφές συνδέοντας με την Qualcomm ότι η εταιρεία δεν είναι έτοιμη να το κάνει μόνη της.

Για τα τσιπ μόντεμ, τα οποία διευκολύνουν την ασύρματη συνδεσιμότητα, η Apple θεωρητικά διαθέτει την εσωτερική τεχνολογία — η εταιρεία αγόρασε την επιχείρηση τσιπ μόντεμ της Intel (INTC) το 2019. Αλλά είναι σαφές ότι η εσωτερική τεχνολογία δεν είναι ακόμη έτοιμη.

Είναι επίσης μια ανατροπή από νωρίτερα φέτος, όταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Qualcomm, Cristiano Amon, δήλωσε ότι περίμενε η Apple να κατασκευάσει τα δικά της μόντεμ για το 2024.

Η Apple ήταν πολύ ξεκάθαρη σχετικά με την επιθυμία της να αντικαταστήσει τους δικούς της προμηθευτές με τον εαυτό της. Το 2020, η Apple διέψευσε περίφημα μια 15ετή συνεργασία με την Intel, επικαλούμενη σχέδια να κατασκευάσει τους Mac της με τα δικά της τσιπ. Από τότε, μια ολόκληρη σειρά Mac κυκλοφόρησε με τα τσιπ της Apple.

Ωστόσο, τα smartphones ήταν μια άλλη ιστορία και η αλυσίδα εφοδιασμού είναι λίγο πιο περίπλοκη, καθώς τα iPhone εξακολουθούν να λειτουργούν με τσιπ που βασίζονται σε βραχίονα. Αν και η Apple σχεδιάζει αυτά τα τσιπ για iPhone εσωτερικά, αδειοδοτεί την υποκείμενη δομή από το Arm.

Εκτιμάται ότι η Apple θα μπορούσε να εξοικονομήσει δισεκατομμύρια αναλαμβάνοντας τον έλεγχο των τσιπ της.

Διαβάστε ακόμη: