Συνέντευξη στο Good Morning America του ABC παραχώρησε ο πρίγκιπας Χάρι και μίλησε για πρώτη φορά δημόσια μετά τη διάγνωση του βασιλιά Καρόλου με καρκίνο.

Όπως τόνισε, «πήδηξε σε ένα αεροπλάνο» και πήγε να δει τον βασιλιά Κάρολο «όσο πιο γρήγορα μπορούσε» αφού μίλησε με τον πατέρα του στο τηλέφωνο για τη διάγνωση του καρκίνου. Ο δούκας του Σάσεξ δήλωσε επίσης ότι ήταν «ευγνώμων» που επισκέφθηκε τον Κάρολο και ελπίζει ότι η διάγνωση του πατέρα του μπορεί να θεραπεύσει το χάσμα του με την βασιλική οικογένεια, λέγοντας: «Αγαπώ την οικογένειά μου».


Ερωτηθείς από τον παρουσιαστή Γουίλιαμ Ριβ για το πώς ήταν γι’ αυτόν «συναισθηματικά» το σύντομο ταξίδι πίσω στην πατρίδα, ο Χάρι απάντησε: «Κοιτάξτε, αγαπώ την οικογένειά μου. Το γεγονός ότι μπόρεσα να μπω στο αεροπλάνο και να πάω να τον δω και να περάσω λίγο χρόνο μαζί του, είμαι ευγνώμων γι’ αυτό».

«Έχω επίσης διαπιστώσει στη δική μου ζωή ότι μια ασθένεια σε μία οικογένεια μπορεί να λειτουργήσει ως σημείο επανένωσης. Είναι αυτό δυνατό στην περίπτωσή σας;» ρώτησε ο Ριβ τον πρίγκιπα Χάρι.

Με τον δούκα του Σάσεξ να απαντά: «Απολύτως. Ναι, είμαι σίγουρος. Σε όλες αυτές τις οικογένειες (που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας) βλέπω ότι σε καθημερινή βάση τη δύναμη της οικογένειας, να ενώνεται. Νομίζω ότι οποιαδήποτε αρρώστια, οποιαδήποτε ασθένεια φέρνει κοντά τις οικογένειες».

Όταν ρωτήθηκε πώς «επεξεργάστηκε το γεγονός ότι συμβαίνουν τόσα πολλά πίσω στην οικογένειά σου και στον τόπο καταγωγής σου», ο Χάρι υπογράμμισε: «Έχω τη δική μου οικογένεια, όπως όλοι μας, σωστά; Η οικογένειά μου και η ζωή μου στην Καλιφόρνια είναι όπως είναι. Έχω προγραμματίσει άλλα ταξίδια και θα περάσω από το Ηνωμένο Βασίλειο ή θα πάω στο Ηνωμένο Βασίλειο. Θα περάσω και θα βλέπω την οικογένειά μου όσο πιο συχνά μπορώ».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Χάρι θα μεταδοθεί μέσα τις επόμενες ώρες.

Διαβάστε ακόμη: