Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την έναρξη της συζήτησης στο στρογγυλό τραπέζι και την ανοιχτή συζήτηση με θέμα ‘’Currency for Change: World Politics on a Budget‘’ στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου, δέχθηκε τα συγχαρητήρια για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παριστάμενοι χειροκρότησαν τον πρωθυπουργό για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, με τον ίδιο να κάνει λόγο για ένα σημαντικό βήμα για τη χώρα.

«Αποτελεί απόφαση ορόσημο για τη χώρα, είμαι υπερήφανος που εισηγήθηκα το νομοσχέδιο ως επικεφαλής της κεντροδεξιάς» είπε ο χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις σχέσεις με την Τουρκία σε σχέση με τις αμυντικές δαπάνες λέγοντας ότι «αντιμετωπίζουμε έναν επιθετικό γείτονα στα ανατολικά μας, πάντοτε αισθανόμαστε ότι πρέπει να δαπανούμε περισσότερα για να αποφύγουμε προκλήσεις».

«Θέλουμε να έχουμε καλύτερες σχέσεις με την Τουρκία. Αυτό μακροπρόθεσμα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια μεγαλύτερης κλίμακας συνεννόηση για να σκεφτούμε ακροθιγώς και το τονίζω αυτό, το πώς κατανέμουμε πόρους για την αμυντική βιομηχανία μας» συμπλήρωσε.

Όπως είπε «ο κίνδυνος να είσαι αφελής μακροπρόθεσμα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια επισφαλή θέση. Όλοι επιθυμούμε την ειρήνη αλλά υπάρχει και αυτή η φράση “αν θες ειρήνη να ετοιμάζεσαι για πόλεμο” και η νοοτροπία στην Ευρώπη τώρα μοιάζει με αυτό το ρητό καθώς δεν μπορεί να αγνοήσει κανείς το τραύμα του πολέμου στην Ευρώπη. Αυτό δεν μπορούσε κανείς να το φανταστεί στη δικιά μας γενιά που μεγάλωσε μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και αυτό είναι ένα σοκ που μας έχει ξυπνήσει άσχημα», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε ακόμη: