Αντιμέτωποι με μία ακραία κατάσταση φέρεται ότι ήρθαν οι αστυνομικοί της Κορινθίας. Όλα ξεκίνησαν έπειτα από μήνυση που κατέθεσε ένας κάτοικος στα Κάτω Τρίκαλα για εμπρησμό από μέλη οικογένειας τα οποία κατηγόρησε ότι φέρεται να έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητό και το χωράφι του με αποτέλεσμα να καούν.

Οταν οι αστυνομικοί πήγαν στο σημείο, εντόπισαν την οικογένεια με καταγωγή από Ικαρία που φέρεται ότι ζούσε σε πρωτόγονες συνθήκες τα τελευταία τρία χρόνια, σε μία αυτοσχέδια ημιυπόγεια κατασκευή με στέγη από λάσπη σαν σπηλιά. Μάλιστα όταν τα μέλη της οικογένειας είδαν τους αστυνομικούς, φέρεται να τους επιτέθηκαν και μάλιστα όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί, η κόρη της οικογένειας χτύπησε έναν από τους αστυνομικούς με ρόπαλο και τον τραυμάτισε.

Οι αστυνομικοί αποχώρησαν και την επόμενη ημέρα αποφασίστηκε να γίνει αστυνομική επιχείρηση στο σημείο. Μάλιστα στο σημείο κλήθηκε ακόμη και κλιμάκιο των ΕΚΑΜ από την Αθήνα.

Όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί, κατά την διάρκεια της επιχείρησης τα μέλη της οικογένειας προσπάθησαν να διαφύγουν μέσω αυτοσχέδιου τούνελ μήκους 30 μέτρων το οποίο έφτανε σε μία ρεματιά. Συνελήφθησαν οι γονείς 45, 39, η κόρη τους 22 ετών και ο 15χρονος γιος. Η οικογένεια είχε άλλα τρία ανήλικα παιδιά εκ των οποίων ένα βρέφος ενός έτους.

Κατά την διάρκεια της έρευνα στο αυτοσχέδιο κατάλυμα που χρησιμοποιούσαν καθώς και στο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του πατέρα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν ένα αεροβόλο όπλο, 102 σφαίρες κυνηγετικού όπλου, 81 φυσίγγια, 7 αυτοσχέδια τόξα, 20 βέλη, 4 μαχαίρια, ένα αυτοσχέδιο τυφέκιο και ένα τσεκούρι ενώ, στο δύσβατο μονοπάτι από το οποίο προσπάθησαν να διαφύγουν τα μέλη της οικογένειας, βρέθηκαν κρυμμένα κάτω από μια μεγάλη πέτρα δύο αυτοσχέδιά πυροβόλα όπλα με προσαρμοσμένο σωλήνα μίας ίντσας, καθώς και ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Μ-4.

Σε βάρος των μελών της  οικογένειας που συνελλήφθησαν σχηματίσθηκε δικογραφία για εμπρησμό, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή, απείθεια, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αντίσταση και περί όπλων. Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ διατάχθηκε έρευνα από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου για να διαπιστωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ανήλικων παιδιών της οικογένειας για τα οποία δόθηκε εντολή να τα παραλάβει η μεγαλύτερη κόρη του πατέρα της οικογένειας από άλλο γάμο που ζει σε κανονικές συνθήκες.

Διαβάστε ακόμη: