Αδειάζει η κλεψύδρα μέχρι να ανακοινωθεί η τελική απόφαση για τον Αμερικανό πρώην πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έφτασε, μετά τις 13:00 (ώρα Νέας Υόρκης), στο δικαστήριο για να παρακολουθήσει τη διαδικασία. Αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση για την υπόθεση χρηματισμού, το 2016, της πορνοστάρ, Στόρμι Ντάνιελς, με την οποία διατηρούσε σχέση. Περί τις 14:30 μπήκε στη δικαστική αίθουσα του 15ου ορόφου για να ξεκινήσει η δίκη.

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών πρώην πρόεδρος της χώρας πέρασε την πόρτα δικαστηρίου κατηγορούμενος για αδικήματα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ βγήκε από τον πύργο Trump στο Μανχάταν στις 13:11 τοπική ώρα και 14 λεπτά μετά πέρασε την πόρτα του δικαστηρίου στη νότια πλευρά της ίδια περιοχής.

Με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια η αυτοκινητοπομπή που τον μετέφερε είχε εξασφαλιστεί πως δεν θα συναντήσει κανένα εμπόδιο στο δρόμο της, με τον Δήμο της Νέας Υόρκης πάντως να μην κλείνει και το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας όπως είχε ζητήσει για λόγους ασφαλείας το επιτελείο του πρώην Προέδρου.

Κάμερες, κινητά και ηλεκτρονικοί υπολογιστές έχουν απαγορευτεί εντός της δικαστικής αίθουσας στην οποία για πρώτη φορά στην αμερικανική ιστορία πρώην Πρόεδρος θα ακούσει το κατηγορητήριο που έχει συντάξει η εισαγγελία της Νέας Υόρκης.

Ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ μέσα από αυτοκίνητο που τον μετέφερε στο δικαστήριο και στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που ο ίδιος έχει δημιουργήσει, το «Αλήθεια – Truth» έγραψε:

«Κατευθύνομαι στο Νότιο Μανχάταν στο δικαστήριο. Μου φαίνεται σουρεαλιστικό – Ουάου, πρόκειται να ΜΕ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ. Δεν μπορώ να πιστέψω πως συμβαίνει αυτό στην Αμερική. MAGA (Make America Great Again)».

Μπήκε στην αίθουσα του δικαστηρίου μετά τους δικηγόρους του, χωρίς να πει τίποτα καθώς διέσχιζε τον διάδρομο, και όπως αναμενόταν, δήλωσε «αθώος» και στις 34 κατηγορίες που τού απαγγέλθηκαν περί παραποίησης επαγγελματικών εγγράφων.

Νωρίτερα, προτού εμφανιστεί ενώπιον του δικαστή Χουάν Μέρτσαν, ο Τραμπ παραδόθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν, Άλβιν Μπραγκ. Τού πήραν αποτυπώματα, αλλά δεν τον φωτογράφισαν, ούτε του πέρασαν χειροπέδες, σύμφωνα με ανάρτηση ρεπόρτερ της εφημερίδας New York Times.

Ο Τραμπ αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος χωρίς εγγύηση.

Σημειώνεται πως ο Αμερικανός Πρόεδρος θα δώσει δαχτυλικά αποτυπώματα στη σήμανση αλλά δεν θα παρθεί φωτογραφία όπως προβλέπεται, καθώς ο εισαγγελέας δεν το κρίνει σκόπιμο. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα μεταφερθεί σε κελί μέχρι να ακούσει το κατηγορητήριο όπως προβλέπει η διαδικασία αλλά θα επιτηρείται από άντρες των μυστικών υπηρεσιών.

Διαβάστε περισσότερα