H κυβέρνηση παθαίνει αυτό που φοβόταν. Οι κινητοποιήσεις των αγροτών συνεχίζονται έστω και αν το μέτωπό τους έχει ψιλοδιασπαστεί.

Την Τρίτη κατεβαίνουν τα τρακτέρ στην Αθήνα και μαζί με τους αγρότες και οι κτηνοτρόφοι.

Την ίδια ώρα υπάρχει πρόθεση και από τους φοιτητές να συμμετάσχουν στο κοινό μέτωπο διοργανώνοντας συλλαλητήριο από κοινού.

Περιμένουμε κλείσιμο δρόμων, λιμανιών και τελωνίων.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βρίσκεται πλέον σε πλήρη ενεργοποίηση για την επόμενη εβδομάδα καθώς οι εντολές του Πρωθυπουργού είναι να είναι «ανοιχτοί οι δρόμοι» με ότι αυτό και αν συνεπάγεται.

Από την άλλη το εσωτερικό της ΝΔ δεν είναι ενωμένο.

Η ομιλία Σαμαρά άναψε τα πάθη και έδειξε ότι υπάρχει μεγάλο κοινό που ασπάζεται αυτά που λέει ο πρώην πρωθυπουργός.

Βουλευτές που μέχρι τώρα τους θεωρούσαμε «μητσοτακικούς» προστέθηκαν σε αυτούς που δεν θέλουν αυτή τη αριστερίζουσας λογικής για τη ΝΔ.

Υπάρχει μία ευρύτερη συζήτηση αυτή την εποχή στη ΝΔ για το που πάει το κόμμα.

Το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος είναι πασοκικής λογικής, ο Μητσοτάκης έχει αλλάξει τις θέσεις του κόμματος για το μεταναστευτικό και την πυρηνική οικογένεια, στο Μαξίμου κάνουν κουμάντο στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι…

Όλα αυτά δεν δημιουργούν μία ευχάριστη διάθεση για τη βάση.

Κανένας δεν έχει αναφέρει ότι υπήρξαν μαζικές συγκεντρώσεις δεξιών ψηφοφόρων και κληρικών στην Αθήνα το τελευταίο διάστημα.

Αναλυτές των μετρήσεων μάλιστα, περιμένουν ότι όλη αυτή η συζήτηση θα δημιουργήσει μία δεξαμενή δυσαρεστημένων που λίγοι θα πάνε σε άλλα πιο δεξιά κόμματα και άλλοι θα μπουν στην φάση αποχής.

Οι ψηφοφόροι της ΝΔ που στήριξαν στις εθνικές εκλογές το κόμμα με 41% θα στραφούν σε μεγάλο μέρος στην αποχή για να προειδοποιήσουν την ηγεσία του κόμματος ότι τα μέτωπα τους δεν έχουν αντιμετωπιστεί.

Η ακρίβεια υπάρχει ακόμα, έχουμε μείωση του γενικού πληθωρισμού αλλά αύξηση 8,3% στα τρόφιμα.

Δεν υπάρχει πλέον εξωγενής παράγοντας, αυτή η ακρίβεια είναι πλέον ακρίβεια της κυβέρνησης την οποία δεν έχει αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.

Αντ’ αυτού η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα επίδομα Πάσχα για τους χαμηλόμισθους προκειμένου να μειώσει τις αρνητικές εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί.

Διαβάστε ακόμη: