Tην πραγματοποίηση αγροτικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα αποφάσισαν οι αγρότες των μπλόκων στην πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποίησαν στη Νίκαια, ενώ παράλληλα θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό τελωνείων και λιμανιών.

Κάθοδο στην Αθήνα με τα τρακτέρ την ερχόμενη Τρίτη αποφάσισαν οι αγρότες στην παναγροτική σύσκεψη στη Νίκαια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr το πανελλαδικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 20 Φεβρουαρίου.

Αν και οι αρχικές συζητήσεις έκαναν λόγο για διαδήλωση χωρίς τρακτέρ, τελικά αποφασίστηκε η κάθοδος των αγροτών και των κτηνοτρόφων με τα αγροτικά μηχανήματά τους, ενώ από αρκετές περιοχές -ειδικά της βόρειας Ελλάδας- θα ναυλωθούν λεωφορεία, όπως ακριβώς συνέβη και στην Agrotica, στη Θεσσαλονίκη

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Την ίδια ώρα αγρότες της Φλώρινας έκλεισαν τα σύνορα στη Νίκη της Φλώρινας για τα φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα μέχρι τις 3 το μεσημέρι ενώ συνάδελφοί τους προχώρησαν στον καθολικό αποκλεισμό του κεντρικού κτιρίου της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας στην Κοζάνη αποκλείοντας τις εισόδους πρόσβασης στο κτίριο για όλους τους υπαλλήλους.

agrotes_perifereia_dytikis_makedonias__2_
agrotes_perifereia_dytikis_makedonias__1_
agrotes_perifereia_dytikis_makedonias__3_

Περίπου 50 τρακτέρ ήταν παρατεταγμένα στον χώρο του τελωνείου στους Κήπους και διέκοψαν για κάποιες ώρες, τη διέλευση και στα δύο ρεύματα των φορτηγών αυτοκινήτων ενώ όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ορεστιάδας Ηλίας Αγγελακούδης, παραμένει το μπλόκο στον κόμβο των Καστανεών, όπου οι αγρότες θα προχωρήσουν σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου για μία ώρα -πιθανά από τις 20.00 έως τις 21.00, κάτι που, όπως διευκρινίζει, αποφασίζει η συντονιστική επιτροπή.

«Έχουμε στείλει εκπροσώπηση σήμερα στη σύσκεψη στη Νίκαια και περιμένουμε ενημέρωση αύριο από τους συναδέλφους μας για να δούμε πώς θα κινηθούμε. Να δοθούν απαντήσεις επιτέλους στα προβλήματα που βάζει ο αγροτικός κόσμος, έτσι όπως τέθηκαν και από τη 15μελή επιτροπή που συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό. Ζητάμε αφορολόγητο για το αγροτικό πετρέλαιο και όχι αυτά τα ψίχουλα που δίνουν. Φυσικά είναι και η ΚΑΠ καθώς δεν έχουν δοθεί απαντήσεις ακόμα σ’ αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Πολλοί συνάδελφοί μας δεν έχουν πληρωθεί και όσοι έχουν πληρωθεί, οι επιδοτήσεις είναι μειωμένες. Θα πρέπει να δοθούν λύσεις σ’ αυτά τα δύο πολύ σημαντικά ζητήματα και φυσικά για το αγροτικό ρεύμα που δεν δόθηκε αυτό που έχουμε ζητήσει 7 λεπτά την kWh. Θα πρέπει να είναι μια ενιαία τιμή για όλο το αγροτικό ρεύμα» επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ορεστιάδας.

Αγανακτισμένοι δηλώνουν, από την πλευρά τους οι αγρότες από την ανατολική Θεσσαλονίκη που λίγο πρις τις 12:00 ξεκίνησαν με δεκάδες τρακτέρ έως τον κόμβο του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης, για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά καθώς, όπως λένε, τονίζουν ότι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό η 15μελης επιτροπή από τα μπλόκα της χώρα και ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Διαβάστε ακόμη: