Οι πρώτοι αγώνες για την 8η αγωνιστική της Super League ολοκληρώθηκαν, με τον Παναιτωλικό να κερδίζει και τον Ατρόμητο, σκαρφαλώνοντας προσωρινά στην 2η θέση της βαθμολογίας. «Ξεκόλλησε» από τις τελευταίες θέσεις ο Πανσερραϊκός. Η βαθμολογία και το αναλυτικό πρόγραμμα.

Τρία παιχνίδια περιελάβανε το πρόγραμμα του Σαββάτου (19/10/24) για την Super League, με τον Παναιτωλικό να είναι ο μεγάλος κερδισμένος της ημέρας.

Οι Αγρινιώτες πήραν μια σπουδαία νίκη στην έδρα του Ατρομήτου και έκαναν το 3/3 στα τελευταία τους παιχνίδια, με αποτέλεσμα να φτάσουν τους 14 πόντους και τη 2η θέση στο ρετιρε.

Μάλιστα είναι πιθανό μετά το τέλος της αγωνιστικής να βρίσκονται στην πρώτη 4αδα του πρωταθλήματος, με τον Γιάννη Πετράκη να δείχνει πως αποτελεί ένα εξαιρετικό προπονητή, έχοντας κάνει φοβερή δουλειά στον σύλλογο του Αγρινίου.

Στο παιχνίδι που «άνοιξε» την αυλαία της αγωνιστικής ο Πανσερραϊκός πήρε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο απέναντι στο Βόλο, με τα «λιοντάρια» να παίρνουν μια νίκη ψυχολογίας ενόψει της συνέχειας.

Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι η Λαμία και ο Αστέρας Τρίπολης έμειναν στο μηδέν, με τις δυο ομάδες να μοιράζονται από ένα πόντο.

Super League: Τα αποτελέσματα στα παιχνίδια του Σαββάτου (19/10/24)

Βόλος – Πανσερραϊκός 0-1

(63′ Μπετανκόρ)

Ατρόμητος – Παναιτωλικός 0-2

(14′ αυτ. Σταυρόπουλος, 37′ Μπουζούκης)

Δείτε τα στιγμιότυπα εδώ

Λαμία – Αστέρας Τρίπολης 0-0

Το πρόγραμμα της Κυριακής (20/12/24)

16:00 Ολυμπιακός – Λεβαδειακός

18:00 ΟΦΗ – Παναθηναϊκός

20:00 Άρης – Athens Kallithea

20:30 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Σήμερα το ντέρμπι των δικεφάλων

Ντέρμπι δικεφάλων στην OPAP Arena, με την ΑΕΚ να υποδέχεται τον πρωτοπόρο της Super League, ΠΑΟΚ και τις δυο ομάδες να έχουν διαφορά 2 βαθμών στο βαθμολογικό πίνακα.

Στην επανεκκίνηση της Super League, μετά το κενό για τους αγώνες το Nations League, η ΑΕΚ έχει 14 βαθμούς και με νίκη θα… κάνει στην άκρη τον ΠΑΟΚ και θα περάσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο ΠΑΟΚ έχει 16 βαθμούς μέχρι στιγμής και γνωρίζει πως ένα θετικό αποτέλεσμα στην OPAP Arena θα τον κρατήσει στην πρώτη θέση αλλά και θα φέρει «γκρίνια» στην ΑΕΚ. Να θυμίσουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει 14 βαθμούς, υποδέχεται τον Λεβαδειακό και θα ήθελε μια ισοπαλία στο ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας, για να «πιάσει» και αυτός την κορυφή.

Η ΑΕΚ προέρχεται από την ήττα στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό (1-0). Ένα αποτέλεσμα που ήρθε λίγες μόλις λίγες ημέρες μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι (2-0) της 6ης αγωνιστικής. Ο ΠΑΟΚ βγήκε από μια περίοδο με σερί αρνητικά αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη και κατάφερε να «σβήσει» την εντός έδρας ήττα από τον Άρη με “τρίποντο”επί του Λεβαδειακού (2-0).

Ο Ματίας Αλμέιδα -όπως είναι γνωστό- δεν ανακοινώνει αποστολή στην ΑΕΚ. Είναι όμως γνωστό ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμού κι έτσι έχει τον «ευχάριστο πονοκέφαλο» να έχει όλους τους παίκτες διαθέσιμους.

Απ’ την άλλη, η προετοιμασία του ΠΑΟΚ είχε… προβληματάκια. Παρά την ίωση που τον ταλαιπώρησε, ο Κωνσταντέλιας βρέθηκε στην αποστολή των Θεσσαλονικέων, αλλά δύσκολα θα ξεκινήσει βασικός στην OPAP Arena. Η επιστροφή του Μπράντον Τόμας, έφερε το «κόψιμο» του Ταρίκ Τισουντάλι από την 22αδα.

Οι πιθανές ενδεκάδες
ΑΕΚ: Στρακόσα – Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Πήλιος – Σιμάνσκι, Περέιρα – Ελίασον, Πινέδα, Κοϊτά – Γκαρσία.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι – Σάστρε, Κετζιόρα, Κόλεϊ, Μπάμπα – Οζντόεφ, Σβαμπ – Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Τάισον – Τσάλοφ.

Διαιτητής: Ομπρένοβιτς

Βοηθοί: Πραρπότνικ, Κόρντεζ

Τέταρτος: Πολυχρόνης

VAR: Μπόροσακ, Κωσταράς

Ολυμπιακός: Χωρίς Ζέλσον Μαρτίνς και Γουίλιαν κόντρα στον Λεβαδειακό, μέσα Τσικίνιο και Μασούρας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ γνωστοποίησε την αποστολή του Ολυμπιακού για την εντός έδρας αναμέτρηση των Πειραιωτών (20/12/24, 16:00) με τον Ισπανό να αφήνει εκτός τους Ζέλσον Μαρτίνς και Γουίλιαν. Κανονικά στις επιλογές του η Τσικίνιο και Γιώργος Μασούρας.

Με επιστροφές αλλά και απουσίες απαρτίζεται η αποστολή του Ολυμπιακού για τον αγώνα των «ερυθρόλευκων» απέναντι στον Λεβαδειακό. Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν θα έχει στη διάθεση τους τους Ζέλσον Μαρτίνς και Γουίλιαν, με τους δυο ποσφαιριστές να μένουν εκτός.

Αντίθετα στους «εκλεκτούς» του Ισπανού τεχνικού επιστρέφουν οι Γιώργος Μασούρας και Τσικίνιο, με τον πρώτο μάλιστα να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες για να ξεκινήσει βασικός στον αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην αποστολή του Ολυμπιακού βρίσκεται και ο Θανάσης Ανδρούτσος, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν.

Η αποστολή του Ολυμπιακού

Αναγνωστόπουλος, Κάρμο, Κοστίνια, Γκαρθία, Ελ Καμπί, Μουζακίτης, Έσε, Ντόι, Ορτέγα, Μπότης, Πιρόλα, Ροντινέι, Ολιβέιρα, Στάμενιτς, Τζολάκης, Βέλντε, Γιάρεμτσουκ, Ρέτσος, Κωστούλας, Μασούρας, Τσικίνιο, Μπιανκόν και Ανδρούτσος.

Εκτός αποστολής έμεινε και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας Γιαζίτζι.

Η βαθμολογία της Super League

1.ΠΑΟΚ 16

2.Παναιτωλικός 14*

3.Αρης 14

4.Ολυμπιακός 14

5. ΑΕΚ 14

6.ΟΦΗ 11

7. Asteras Τρίπολης 10*

8. Παναθηναϊκός 9

9. Ατρόμητος 8*

10. Πανσερραϊκός 7*

11.Βόλος 7*

12.Λαμία 6*

13.Αthens Kallithea 5

14.Λεβαδειακός 4

Οι ομάδες με * έχουν ένα παιχνίδι περισσότερο

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής

Σάββατο 26 Οκτωβρίου

17:00 Παναιτωλικός – Βόλος
17:30 Λεβαδειακός – Λαμία
20:00 Πανσερραϊκός – ΑΕΚ

Κυριακή 27 Οκτωβρίου

17:00 Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός
18:00 Παναθηναϊκός – Άρης
21:00 ΠΑΟΚ – ΟΦΗ
21:30 Athens Kallithea – Ατρόμητος

Διαβάστε ακόμη: