O ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να χάσει τα πάντα στο δρόμο για το καταστατικό συνέδριο. Η παραίτηση του Γιάννη Δραγασάκη και ο τρόπος που τού φέρθηκαν οι κασσελακίστας δείχνει ότι το χάσμα στο κόμμα μεγαλώνει και ο Κασσελάκης κινδυνεύει να μείνει μόνος του με 4-5 αυλικούς και όλο το υπόλοιπο κόμμα να του γυρίσει την πλάτη.

Η παραίτηση Δραγασάκη, ενός προσώπου με αυξημένη δημοφιλία και εκτίμηση στους χώρους του ΣΥΡΙΖΑ και ευρύτερα της Κεντροαριστεράς θεωρείται η απαρχή αρκετών εξελίξεων στο κόμμα. Ο Δραγασάκης έχει μεγάλη επιρροή σε πρόσωπα της παρούσας Κοινοβουλευτικής Ομάδας και πολλά έχουν εκφράσει τη θέληση να συγκρουστούν τον ερχόμενο Οκτώβριο στο συνέδριο.

Την ίδια ώρα είναι γνωστό ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει και άλλους βουλευτές, με την έννοια να ανεξαρτητοποιηθούν, τότε θα απωλέσει την ιδιότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό θα επιβαρύνει αρκετά τον ΣΥΡΙΖΑ και τα ποσοστά του αφού πλέον αξιωματική αντιπολίτευση θα αναδειχθεί το ΠΑΣΟΚ, χωρίς ακόμα να ξέρουμε ποια θα είναι η νέα του ηγεσία…

Γι’ αυτό, λοιπόν, βλέπουμε και φιλοφρονήσεις από τον Στέφανο Κασσελάκη προς τον Νίκο Ανδρουλάκη για το ζήτημα της συνάντησής του με την Χαρίντα Μάντολες που αποτελεί ένα σύμβολο της Κύπρου για τον αγώνα της για τους αγνοούμενους Κυπρίους. Η αλήθεια είναι ότι και οι δύο είναι κατά ανάγκη σύμμαχοι αυτή τη περίοδο διότι μπορεί να χάσουν τα κόμματά τους.

Το κάλεσμα Δούκα και οι “βολές” στην Διαμαντοπούλου

Όμως, και στο ΠΑΣΟΚ τα πράγματα είναι σε μία έκρυθμη κατάσταση. Βλέπουμε πολλές εναλλαγές στους υποστηρικτές των υποψήφιων αρχηγών. Κάποιοι μέχρι πρότινος συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει μέλλον με τον τωρινό πρόεδρο, πηγαίνουν σε άλλους υποψηφίους. Ενώ την ίδια ώρα, η Άννα Διαμαντοπούλου δεν έχει καταφέρει ούτε τούς δικούς της να προσελκύσει. Η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Μιχάλης Κατρίνης είναι πλέον απέναντί της και μάλιστα με σκληρή κριτική για το ότι ήταν εκτός ΠΑΣΟΚ για πολλά χρόνια.

Ο Χάρης Δούκας έχει κάνει κάλεσμα στους πασοκογενείς του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα που ο Κασσελάκης θέλει να τους διώξει, με σκοπό να συσπειρώσει και άλλο την παράταξή του. Για αυτό και ένα νέο ΠΑΣΟΚ που θα έχει την ιδιότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αποτελέσει πόλο έλξης για πασοκογενείς και άλλους ανεξάρτητους βουλευτές. Γι’ αυτό και ο Στέφανος Κασσελάκης καταλαβαίνει ότι ουσιαστικά είναι στρυμωγμένος απ’ ολες τις απόψεις.

Διαβάστε ακόμη: