Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας.

Η στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου, που συνοδευόταν καθ’ όλη την διάρκειά της από τη μπάντα, ξεκίνησε με τα μηχανοκίνητα οχήματα.

Με τα τέσσερα νεοαποκτηθέντα ελληνικά Rafale να κάνουν την εμφάνισή τους και άλλα τέσσερα της γαλλικής αεροπορίας, που απογειώθηκαν από το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ προκειμένου να ενταχθούν στα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα που εκτέλεσαν διελεύσεις άνωθεν της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε η φετινή στρατιωτική παρέλαση για την 201η επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Παρόντες στο Σύνταγμα για την στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου ήταν, μεταξύ άλλων, o υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί.

Σε εξέλιξη η στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου - Με Rafale για πρώτη φορά - Δείτε liveΣε εξέλιξη η στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου - Με Rafale για πρώτη φορά - Δείτε live

Στην στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου συμμετείχε επίσης το ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος Spitfire της Π.Α. το οποίο ανακατασκευάστηκε από το Ίδρυμα Νιάρχος, απογειώθηκε από το Τατόι και συνοδεύεται από ένα ελληνικό F-16 της 335 μοίρας «Τίγρης», καθώς και τα θωρακισμένα οχήματα του Ε.Σ. Μ1117.  Στην παρέλαση συμμετείχαν επίσης F-16, Phantom, ελικόπτερα Απάτσι και τέσσερα ελικόπτερα επιθετικής αναγνώρισης Kiowa Warrior.

Στο Σύνταγμα βρέθηκαν επίσης και ναύτες από τη τη γαλλική φρεγάτα ALSACE.

Σε εξέλιξη η στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου - Με Rafale για πρώτη φορά - Δείτε live

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, όσοι είχαν προσέλθει στην παρέλαση για να την παρακολουθήσουν θα έπρεπε να φορούν τη μάσκα τους, παρά το γεγονός ότι πλέον δεν είναι υποχρεωτική σε εξωτερικούς χώρους, λόγω της συνάθροισης αρκετών πολιτών.

Σε εξέλιξη η στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου - Με Rafale για πρώτη φορά - Δείτε live

Σε εξέλιξη η στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου - Με Rafale για πρώτη φορά - Δείτε live Σε εξέλιξη η στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου - Με Rafale για πρώτη φορά - Δείτε live Σε εξέλιξη η στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου - Με Rafale για πρώτη φορά - Δείτε live

Στο μήνυμά της, μετά το τέλος της παρέλασης, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανέφερε: «Χρόνια πολλά σε όλους. Ο ηρωικός ξεσηκωμός των προγόνων μας στις 25 Μαρτίου 1821 οδήγησε, μετά από πολλούς αγώνες και θυσίες, στην αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και στη δημιουργία του σύγχρονου Ελληνικού κράτους. Μιας χώρας ανεξάρτητης και δημοκρατικής, στον πυρήνα, εδώ και χρόνια, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επέτειος της Επανάστασης, την οποία τιμήσαμε με τη σημερινή παρέλαση, μας θυμίζει ότι τα έθνη καταλαμβάνουν τη θέση τους στον χάρτη της Ιστορίας με πίστη στις δικές τους δυνάμεις, ενότητα και πάθος για ελευθερία. Το παράδειγμα των αγωνιστών του ‘21 μας εμπνέει και μας εμψυχώνει στη διαρκή προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας».

Με Rafale για πρώτη φορά η στρατιωτική παρέλαση για την 25η Μαρτίου - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο