Σε στρατηγική συνεργασία προχωρούν η Dimand και η Τράπεζα Πειραιώς με στόχο το κομμάτι των αναπλάσεων ακινήτων και τη μετατροπή τους σε σύγχρονα κτίρια με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά.

Η νέα σύμπραξη ξεκινά με τέσσερα έργα και συγκεκριμένα το ακίνητο στην οδό Κοραή 4  όπου θα στεγαστούν τα νέα γραφεία της Πειραιώς, επίσης το πρώην πολυκατάστημα Λαμπρόπουλος στην Αιόλου το οποίο θα ανακατασκευαστεί πλήρως με καινοτόμες πρακτικές και χρήσεις που δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, επίσης την ανάπτυξη  του ακινήτου στο Λαύριο για την πρώην κλωστοϋφαντουργία Αιγαίον κι επίσης στη Θεσσαλονίκη για την αναβίωση των πρώην εγκαταστάσεων ζυθοποιίας ΦΙΞ, όπου η Πειραιώς χρηματοδοτεί την ανάπτυξη από πλευράς της DIMAND.

Το συνολικό κόστος ανάπτυξης εκτιμάται στο μισό δισ. ευρώ, με ορίζοντα τα επόμενα 3-4 χρόνια, πλην του project του Λαυρίου, το οποίο λόγω πολλαπλών διαδικασιών, πολεοδομικής ωρίμανσης, έρευνας αγοράς, αδειοδοτικών διαδικασιών για οικοδομικές άδειες κ.τ.λ. θα απαιτήσει 4-6 χρόνια.

Τα τέσσερα projects αφορούν ουσιαστικά την επανάχρηση και επανένταξη δομημένης επιφάνειας 127.000 τ.μ. που σχόλαζαν, ήταν κτίρια ενεργοβόρα και αφορούν, όπως αναφέρθηκε, πολλαπλές χρήσεις που συνδέονται ακόμη και με τον πολιτισμό και την οικονομική ιστορία του τόπου. Το συνολικό κόστος ανάπτυξης εκτιμάται στο μισό δισ. ευρώ.

Όπως ανέφερε ο κ. Χρήστος Μεγάλου από την πλευρά της Πειραιώς, είναι μία στρατηγική συνεργασία που ξεκινά με έργα στην Αθήνα και τη χρηματοδότηση του project της Θεσσαλονίκης, που ουσιαστικά ήταν και το πρώτο έναυσμα για τη συνέχεια. «Στην Πειραιώς έχουμε ένα μεγάλο απόθεμα ακινήτων που διαχειριζόμαστε με πολλαπλούς τρόπους», ανέφερε ο ίδιος, αφήνοντας περιθώρια και για περαιτέρω επέκταση της συνεργασίας και σε άλλα ακίνητα και προσθέτοντας ότι «θέλουμε να δημιουργήσουμε αξία και στην πόλη και στους κατοίκους».

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που αναπτύξαμε μεταξύ μας πίστη και εμπιστοσύνη, διαθέτοντας και όραμα. Αυτό οδήγησε στην στρατηγική συνεργασία και εφόσον αυτή η συνεργασία κριθεί στην πράξη υπάρχει μεγάλο μέλλον και όρεξη να κάνουμε και περισσότερα», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της DIMAND κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος.

Διαβάστε ακόμη