Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, εκεί που πραγματοποιείται ο παγκόσμιος διαγωνισμός ρομποτικής «FIRST Global Challenge», βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο διαγωνισμός «FIRST Global Challenge» διοργανώνεται κάθε χρόνο σε διαφορετική χώρα, στα πρότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων, από τον αμερικανικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό «FIRST Global», τον οποίο ίδρυσε ο επιχειρηματίας και εφευρέτης, Ντιν Κέιμεν για την προώθηση της τεχνολογίας και της καινοτομίας σε όλο τον κόσμο. Φέτος, είναι η σειρά της Αθήνας να φιλοξενήσει διαγωνισμό και εθνικές αποστολές, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Δείτε φωτογραφίες από την παρουσία του πρωθυπουργού στις εγκαταστάσεις

mitsotakis_global_challenge___4_
mitsotakis_global_challenge___3_
mitsotakis_global_challenge___2_
mitsotakis_global_challenge___1_
mitsotakis_global_challenge___9_
mitsotakis_global_challenge___8_
mitsotakis_global_challenge___7_

Όλοι οι χώροι του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, στον Πειραιά, διαμορφώθηκαν κατάλληλα για να υποδεχθούν τις εθνικές ομάδες των συμμετεχόντων και τις διαφορετικές προκλήσεις του διαγωνισμού.

Όλα τα σημεία του ΣΕΦ πήραν ονομασίες εμπνευσμένες από την ελληνική αρχαιότητα. Τα κιόσκια των ομάδων στήθηκαν στην «Αγορά», η αίθουσα του διαγωνισμού ονομάστηκε «Στάδιο», οι πινακίδες με τον χάρτη του χώρου τιτλοφορούνται «Λαβύρινθος». Υπάρχει ακόμα και το «Εργαστήρι του Ηφαίστου»: ένα… Νοσοκομείο Ρομπότ, που έχει στηθεί στην αίθουσα των δοκιμών.

Διαβάστε ακόμη: