Μια ύποπτη υπόθεση προμήθειας – μαμούθ άνω των 20 εκατ. ευρώ σε rapid test και self test σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές σε σχέση με την αγορά, από Δημόσιες Αρχές, μπήκε εδώ και αρκετό καιρό στο μικροσκόπιο της Αρχής για το ξέπλυμα.

Μετά από εκτεταμένους και εις βάθος ελέγχους από τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους εξειδικευμένους ελεγκτές των αρμοδίων Αρχών, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι διαπιστώθηκαν υπερτιμολογήσεις, πλαστά και εικονικά τιμολόγια, καθώς και κατάπτωση εγγυητικών επιστολών!!!

Η υπόθεση της προμήθειας – μαμούθ ( 2 προμήθειες στην προκειμένη περίπτωση άνω των 20 εκατ. ευρώ συνολικά) αφορά εταιρεία – «φάντασμα», μια ΙΚΕ δηλαδή που συστάθηκε γι αυτό το σκοπό τον Σεπτέμβριο του 2020 και μετά από ελάχιστη χρονική λειτουργία, εν προμειμένω τον Απρίλιο του 2021, κατέστη βασικός προμηθευτής του Δημοσίου, διεκδικώντας και κερδίζοντας – ασχέτως αν εκ των υστέρων οι εγγυητικές καλής λειτουργίας και έγκαιρης παράδοσης κατέπεσαν- διαγωνισμούς δεκάδων εκατομμυρίων τόσο από τον ΕΟΔΥ, όσο και από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η οποία διενήργησε διαγωνισμό με χρονικό περιθώριο μόλις 4 ημερών που από πολλούς θεωρήθηκε φωτογραφικός!

Οι 2 υποθέσεις αφορούν την προμήθεια πρώτον από τον ΕΟΔΥ 3 εκατ. rapid test και δεύτερον την προμήθεια από την ΓΓΠΠ 3 εκατ. self test, αντί του ποσού των 20 εκατ. ευρώ, μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας – fast track όπου ανάδοχος ήταν νεοσύστατη εταιρία με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 30.000 ευρώ!

Επί του προκειμένου η Αρχή για το ξέπλυμα, κατά την τελευταία συνεδρίαση της, έστειλε την υπόθεση στον Εισαγγελέα για τα περαιτέρω…