Μετά από σοβαρές καθυστερήσεις περίπου 50 ημερών κατά τη διάρκεια των οποίων η Ά μονάδα για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος δεν έχει συνεδριάσει ούσα ανενεργή, με σοβαρές υποθέσεις να λιμνάζουν, επιτέλους η περίφημη απόφαση για τη συγκρότηση του σώματος και τον διορισμό των μελών υπεγράφη και ταυτοχρόνως δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως!

Ειδικότερα, στις 9 Φεβρουαρίου οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης κ.κ. Χρ. Σταϊκούρας και Κων. Τσιάρας, υπέγραψαν την απόφαση για την συγκρότηση της Α’ μονάδας για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης χρήματος που προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες, ενώ στις 11 Φεβρουαρίου η σχετική απόφαση, την οποία και αποκαλύπτει και παραθέτει αυτούσια σήμερα το Radar.gr , δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ δίνοντας ένα τέλος στο φαινόμενο της απραξίας και ακυβερνησίας στο κυνήγι του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Με την σχετική απόφαση και αφού προηγουμένως είχαν υπάρξει εγκρίσεις από την Βουλή, οι συναρμόδιοι υπουργοί ορίζουν ως μέλη της Α’ μονάδας την Ελένη Κοσμέτου του κλάδου Εφοριακών, τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο από την ΕΛΤΕ, τον Δημήτριο Παπαδόπουλο από την Επιτροπή Παιγνίων, τον Αστέριο Τσουκαλά από την Επ. Κεφαλαιαγοράς και τον Αθανάσιο Κουρή από την Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς και τους αναπληρωτές τους οι οποίοι αναφέρονται σχετικά στην εν λόγω απόφαση που αποκαλύπτεται από το Radar!

Με την απόφαση αυτή και τη δημοσίευση στο ΦΕΚ η Ά μονάδα ενεργοποιείται και πάλι άμεσα, η Αρχή για το Ξέπλυμα μετά από 7 εβδομάδες εγκλωβισμού παίρνει μπρος και αρχίζει από μεθαύριο Τετάρτη την εξέταση των ανοικτών θεμάτων, μεταξύ των οίκων περιλαμβάνονται 4-5 υποθέσεις καραμπινάτες, ο έλεγχος επί των οποίων είχε σταματήσει λόγω μη υπογραφής της απόφασης από τους 2 συναρμόδιους υπουργούς και δημοσίευσης του ΦΕΚ!