Τον δρόμο για τον εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθούν περαιτέρω και να ασκηθούν κακουργηματικές ποινικές διώξεις, παίρνουν σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις βαρβάτες υποθέσεις που απασχόλησαν τόσο τον ΣΔΟΕ όσο και την Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, μετά από ανώνυμες καταγγελίες, αλλά και συναγερμό που σήμανε στην Τράπεζα της Ελλάδος, από υπέρογκες αναλήψεις σε μετρητά από καταστήματα τραπεζών!

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές εκ των έσω, στον αρμόδιο εισαγγελέα παραπέμπονται 3 φάκελοι πολύ σοβαρών υποθέσεων που έχουν πέσει στα χέρια του ΣΔΟΕ και της Αρχής για το ξέπλυμα και αφορούν έναν νεαρό επιχειρηματία που διαχειρίζεται όμιλο, έναν γνωστό και αμφιλεγόμενο εφοπλιστή καθώς και την σύζυγο ομογενούς μεγιστάνα!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, μετά από ανώνυμη καταγγελία, προφανώς στα πλαίσια του ανταγωνισμού και του ξεκαθαρίσματος επιχειρηματικών λογαριασμών, τόσο ο ΣΔΟΕ όσο και η Αρχή για το ξέπλυμα ξεκίνησαν έλεγχο των φορολογικών δηλώσεων, των οικονομικών συναλλαγών και των τραπεζικών και χρηματιστηριακών λογαριασμών του νεαρού επιχειρηματία, καθώς η υπόθεση του έχει ενταχθεί στην διακρίβωση του πόθεν έσχες!

Την ίδια ώρα, μετά από σήμα συστημικής τράπεζας προς την ΤτΕ, που με τη σειρά της παρέπεμψε το θέμα στην Αρχή για το ξέπλυμα, ερευνάται γνωστός εφοπλιστής ο οποίος «σήκωσε» προσωπικά, ως φυσικό πρόσωπο, ένα τεράστιο ποσό σε μετρητά από εταιρικό λογαριασμό, γεγονός που προκάλεσε υποψίες και υπόνοιες ως προς τη σκοπιμότητα της εν λόγω μη σύννομης συναλλαγής!

Η Αρχή για το ξέπλυμα χειρίστηκε ήδη την υπόθεση η οποία φέρεται να έχει «ουρά» και πιθανόν να συνδέεται ακόμη και με παράνομες χρηματιστηριακές και άλλες – ύποπτες- δραστηριότητες! Οι οποίες και θα διερευνηθούν περαιτέρω από την Δικαιοσύνη!

Τέλος στην εισαγγελία προκειμένου να διερευνηθεί ποινικά εστάλη και η μείζονος σημασίας υπόθεση ανάληψης 10 εκατ. ευρώ σε μετρητά από συστημική τράπεζα, συζύγου ομογενούς μεγιστάνα με αναφορές στην Βόρεια Ελλάδα.

Η σύζυγος του πασίγνωστου επιχειρηματία φέρεται να είχε ενημερώσει την τράπεζα να της συγκεντρώσει το εν λόγω ποσόν προκειμένου να πραγματοποιήσει ανάληψη σε μετρητά, όπερ και εγένετο.

Η υπόθεση δεν αφορά το πόθεν έσχες που δικαιολογείται απολύτως, αλλά το πού και γιατί διοχετεύθηκε το ποσόν των 10 εκατ. ευρώ σε μετρητά και ειδικότερα εάν αφορούσε συναλλαγή σε «μαύρα» που πιθανόν θα επακολουθούσε!

Διαβάστε ακόμη: