Επειδή πολλά έχουν ειπωθεί και άλλα τόσα έχουν ακουστεί από τον ανασχηματισμό και εντεύθεν, σας ενημερώνουμε ότι ο Άκης Σκέρτσος, παρά την δριμεία κριτική που του ασκήθηκε για τη συμπεριφορά του και την εν γένει στάση του στην ψήφιση του νόμου για τους γάμους των ομοφύλων, αλλά και την ΠΑΣΟΚοποίηση της ΝΔ, εξακολουθεί να απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού!

Άλλωστε αποτελεί και τον «τελευταίο των Μοικανών» του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς μόνο αυτός απέμεινε από την αρχική ηγετική τριάδα, δεδομένου ότι αποχώρησαν τόσο ο Γρ. Δημητριάδης, όσο και ο Γ. Γεραπετρίτης, ενώ ακόμη και εκείνοι που ουσιαστικά τους αναπλήρωσαν, όπως ενδεικτικά οι Στ. Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος, πολύ σύντομα ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους!

Υπό την έννοια αυτή, πρέπει να θεωρείται λογικό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει και του εμπιστεύεται τον έλεγχο της ΕΥΠ, που έχουν διατηρηθεί υπό το Μαξίμου και σε ένα σκέλος τους από το Υπ. Προστασίας του Πολίτη υπό τον Μ. Χρυσοχοΐδη!

Ο μόνος αρμόδιος στην κυβέρνηση για ζητήματα που αφορούν στην ΕΥΠ είναι ο Άκης Σκέρτσος.

Αυτός έχει τον απόλυτο έλεγχο για την κρατική υπηρεσία πληροφοριών κανένα άλλο κυβερνητικό στέλεχος δεν έχει εμπλοκή.

Και τούτο καταδεικνύεται απερίφραστα και από το σχετικό ΦΕΚ (Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως) που εκδόθηκε μετά τον ανασχηματισμό και δημοσιεύθηκε μόλις πρόσφατα!

Προφανώς ο Σκέρτσος έχει κάποιο μαγικό ραβδί που όχι μόνο τον διασώζει διαχρονικά, όχι μόνο του επιτρέπει να περνάει κυβερνητικές αποφάσεις αντίθετες με την βάση του κόμματος και τα κομματικά στελέχη, αλλά και του δίνει το προνόμιο να είναι εκείνος που είχε και θα έχει στα χέρια του τον μηχανισμό της ΕΥΠ και των παρακρατικών συστημάτων …

Διαβάστε ακόμη